Menu
 

24.septembrī Brīvdabas muzejā svinēs Miķeļdienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

24.septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tiks svinēti rudens saulgrieži jeb Miķeļdiena. Muzejs aicina uz Miķeļdienas tirgu, rudens ražas zupu un visdažādākajām aktivitātēm  lieliem un maziem muzeja Kurzemes zemnieka sētā, Vidzemes zemnieka sētā un Latgales ciemā.

Kurzemes zemnieka sētas laidarā būs apskatāmas dažādu šķirņu aitas, būs radošās darbnīcas bērniem “Kartupeļu vīriņi” un “Improvizēts leļļu teātris ar pašu darinātām lellēm”, Rudens stāstu darbnīcā varēs klausīties stāstus un pasakas par rudens darbiem un tradīcijām, būs arī sacensības aitu vilnas maisu mešanā.

Vidzemes zemnieka sētā notiks radošās darbnīcas bērniem “Svētku galdauta gleznošana”  un “Māla kliņģeru veidošana”, būs leļļu izrāde, Rudens stāstu darbnīca, iespēja klausīties un iesaistīties folkloras kopas “Kokle” un ģimeņu studijas “Garataka” priekšnesumos, bet plkst. 11.00 varēs doties īpašā ekskursijā “Maizes ceļš”, kas vedīs no Vidzemes zemnieka sētas līdz Pakalnu dzirnavām.

Latgales ciemā būs sabraukuši īstenie latgalieši ar devīzi  “Latgalīši Reigā brauc!”. Tur būs latgaliešu Miķeļdienas tirgus, lustes un danči, Latgales amatnieku meistarklases - savu amatu rādīs kokamatnieks un podnieks, tiks demonstrētas senas tehnikas prievīšu pīšanā, vitrāžu izgatavošanā, sveču liešanā. Visas dienas garumā skanēs latgaliešu mūzika un būs danči ar kapelu “Dziga” no Rēzeknes. Konkursi ar iespēju saņemt balvā amatnieku izstrādājumus. Latgaliešu valodas ātrie kursi. Amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi. Viesmīlīga gaisotne kā Latgalē!

Muzejā būs arī izstādes. Tikai 24. septembrī 12 gadus jaunā mākslinieka Marata Dzjubenko gleznu izstāde “Marats glezno” būs pie Nidas dūmistabas, savukārt Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” skolēnu darbu izstāde būs izvietota Latgales ciemā pie Zvirgzdenes klēts. Muzeja izstāžu zālē  izstāde “Ziemas transports zemnieka sētā 18.-20. gs.” būs skatāma līdz nākamā gada februārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.