Menu
 

Septembrī "Olainfarm" apgrozījums palielinājies par 30%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

AS “Olainfarm” provizoriskie dati par konsolidēto apgrozījumu šī gada septembri uzrāda 30% pieaugumu salīdzinoši ar iepriekšēja gada septembri, un sastādīja 12,4 milj. eiro. Savukārt konsolidētie rezultāti par deviņiem mēnešiem norāda uz apgrozījumu 98,8 milj. eiro apmērā, kas ir 11% palielinājums pret tādu pašu periodu pagājušajā gadā. Īpaši straujš apjomu pieaugums bija Ukrainas, Kazahstānas un Uzbekistānas tirgos. “Olainfarm” grupas produkcija deviņu mēnešu laikā tika pārdota 54 pasaules valstīs.

Kā liecina konsolidētie septembra pārdošanas dati, visos galvenajos tirgos bija vērojams pieaugums. Tā Krievijā apgrozījums pieauga par 21%, Latvijā par 9%, Baltkrievijā par 67%, Ukrainā par 137%, Kazahstānā par 823%, Moldovā par 46%, Uzbekistānā par 542%, Lietuvā par 63% un Polijā par 45%. Starp lielākajiem tirgiem iekļuva Brazīlija, kur produkcija tika pārdota 151 tūkst. eiro apmērā, informē AS “Olainfarm” pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

2019. gada deviņos mēnešos “Olainfarm” grupas lielāko noieta tirgu kopējais īpatsvars saglabājās 78% no apgrozījuma: Latvijas un Krievijas īpatsvars bija 29%, Baltkrievijas – 12% un Ukrainas – 8%. Uzņēmuma lielāko tirdzniecības partneru vidū ir arī Kazahstāna, Uzbekistāna, Nīderlande, Vācija, Tadžikistāna un Itālija. Straujākais pārdošanas pieaugums deviņu mēnešu laikā sasniegts Nīderlandē, kur realizēts par 188% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Uzbekistānā, kur pārdošana augusi par 50% attiecībā pret pērnā gada deviņiem mēnešiem. Par 10% realizācija palielinājās Krievijā, par 12% Latvijā, par 9% Baltkrievijā, Kazahstānā par 13%, Tadžikistānā par 18%, bet Itālijā par 40%. No lielākajiem noieta tirgiem realizācijas samazinājums atzīmēts Ukrainā (-1%).

““Olainfarm” turpina pārliecinoši uzrādīt labus pārdošanas rezultātus, arī septembrī kāpinot apgrozījumu visos lielākajos tirgos. Tāpat paplašinām sadarbību ar jauniem ārvalstu partneriem, piemēram, no Ēģiptes un Brazīlijas. Prettuberkulozes līdzekļa PASS nātrija sāls piegādes turpināsies oktobrī atbilstoši līgumam. Ar mērķi stiprināt gan ražošanas, gan eksportspējas jaudu paplašinām ražošanas korpusu, iegādājamies jaunas iekārtas, kā arī stiprinām uzņēmuma mārketinga komandu, piesaistot jomas profesionāli ar ilgstošu pieredzi,” saka AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Nekonsolidētie dati – septembris un deviņi mēneši

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem, AS “Olainfarm” septembrī realizējusi produkciju par 9,5 milj. eiro, kas ir par 37% vairāk nekā pērn šajā periodā. Preču pārdošanas apmēri palielinājās visos lielākajos tirgos: Krievijā par 27%, Latvijā par 16%, Baltkrievijā par 9%, Ukrainā par 95%, Kazahstānā par 736%, Uzbekistānā par 542% un Mongolijā par 722%. Aktīvās farmaceitiskās vielas tika piegādātas klientiem Brazīlijā, Ēģiptē un Indijā, vēsta I. Lapiņa-Ennīte.

Nekonsolidētie deviņu mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” realizējusi produkciju par vairāk nekā 75 milj. eiro, kas ir par 11% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā. Atskaites periodā ar plus zīmi strādājuši deviņi no desmit lielākajiem “Olainfarm” noieta tirgiem – Krievija (+16%), Latvija (+4%), Baltkrievija (+6%), Uzbekistāna (+50%), Nīderlande (+189%), Kazahstānā (+1%), Vācija (+4%), Tadžikistāna (+16%) un Itālija (+47%). Apgrozījums samazinājās Ukrainā par 2%.

Meitas uzņēmumu rezultāti – septembris un deviņi mēneši

AS “Olainfarm” piederošajā aptieku tīklā SIA “Latvijas aptieka” 2019. gada septembrī darbojās 68 aptiekas un to apgrozījums sasniedza 2,2 milj. eiro, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā gada septembrī. SIA “Silvanols” šī gada septembrī apgrozījums bija 0,6 milj. eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2018. gada septembrī. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA “Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija 2019. gada septembrī veidoja 0,8 milj. eiro, kas ir par 1% mazāk nekā pērnā gada septembrī. Savukārt veselības centru “Diamed” un “Olainmed”  apgrozījums bija 0,27 milj. eiro. Baltkrievijas meitasuzņēmums “NPK Biotest” septembrī realizējis produkciju par 0,28 milj. eiro, kas ir par 43% vairāk nekā pērn septembrī, norāda uzņēmuma pārstāve.

2019. gada deviņos mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 19,2 milj. eiro, kas ir par 8% vairāk nekā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums atskaites periodā veidoja 4.2 milj. eiro, un tas ir par 2% mazāk par pagājušā gada līmeni. SIA “Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija deviņos mēnešos veidoja 7,1 milj. eiro, kas ir pieaugums par 1%. Veselības centru “Diamed” un “Olainmed” apgrozījums deviņos mēnešos sasniedza 2,3 milj. eiro, savukārt Baltkrievijas uzņēmuma “NPK Biotest” apgrozījums pirmajos deviņos mēnešos bija 2,3 milj. eiro, tādējādi uzlabojot pagājušā gada attiecīgā perioda rezultātu par 33%.

Saskaņā ar AS “Olainfarm” budžetu uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2019. gadā tiek plānots 99 milj. eiro apmērā, savukārt konsolidētais apgrozījums – 133 milj. eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2019. gada deviņos mēnešos ir sasniegti 76% no 2019. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 74% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma, atzīmē I. Lapiņa-Ennīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.