Menu
 

Cūkkopības uzņēmums "Ulbroka" ieguvis starptautisko sertifikātu "Globalg.A.P."

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Cūkkopības uzņēmums "Ulbroka" ieguvis "Globalg.A.P." sertifikātu, kas apliecina atbilstību starptautiski atzītam lauksaimniecības standartu kopumam, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma kautuves vadītājs Raimonds Veinbergs.

Pēc viņa sacītā, "Globalg.A.P." sertifikāts uzņēmumam turpmāk paver plašākas realizācijas iespējas. 

"Tie uzņēmumi, kas vēlas eksportēt izejvielu, gaļas izstrādājumus, var iepirkt no mums cūkgaļu un realizēt to tālāk," sacīja Veinbergs, norādot, ka kompānija jau ir noskatījusi sadarbības partneri - Latvijas uzņēmumu, kurš vēlas strādāt starptautiski.

Viņš teica, ka līdz ar starptautiskā sertifikāta iegūšanu kompānija ir arī sakārtojusi ražošanas procesus, lai nodrošinātu atbilstību "Globalg.A.P." prasībām. Pēc viņa skaidrotā, klientiem un sadarbības partneriem sertifikāts esot apliecinājums, ka kompānija strādā atbilstoši mūsdienu tehnoloģiju, higiēnas, kvalitātes, vides un energoefektivitātes prasībām.

Jau ziņots, ka Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) ir sācis pieņemt pieteikumus "Globalg.A.P." sertifikāta saņemšanai, un apmācījis pirmos 13 konsultantus, kuri varēs veikt sertifikāciju saimniecībās, lai arī Latvijas ražotāji varētu saņemt šo sertifikātu, kas apliecina drošas un nekaitīgas pārtikas ražošanu. LLKC šogad pavasarī pievienojās attiecīgajai starptautiskajai sertifikācijas sistēmai, noslēdzot sadarbības līgumu ar "Globalg.A.P.".

Lai produkcija atbilstu labas lauksaimniecības prakses standartiem, kopš 2007.gada jau vairāk nekā 135 valstīs ražotāji var saņemt "Globalg.A.P." sertifikātu, kas apliecina atbilstību starptautiski atzītam lauksaimniecības standartu kopumam.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Ulbroka" strādāja ar 5,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 290 104 eiro.

"Ulbroka" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 707 408 eiro. Uzņēmuma darbības joma ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana biogāzes stacijā. "Ulbroka" pilnībā pieder Aivaram Koktam. Saimniecībā ir nodarbināti 50 darbinieki.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.