Menu
 

Sadalītas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību, godinot uzņēmēju darbu un popularizējot to devumu novadam, svinīgās ceremonijas “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2019” laikā godināti novada veiksmīgākie uzņēmēji desmit nominācijās. Vakara nozīmīgākajā nominācijā “Gada uzņēmējs” balvu saņēma metālapstrādes uzņēmums SIA “EMJ Metāls”, informēja pašvaldībā.

Uzņēmums “EMJ Metāls” lepojas, ka ir 100% Latvijas kapitāla metālapstrādes uzņēmums, kas nepilnu deviņu gadu laikā spējis izaugt no neliela, vien divus klientus apkalpojoša uzņēmuma, līdz ražotnei, kas nu strādā ar pasaules lielākajiem tērauda izgatavotājiem, apkalpojot vairāk kā 1000 klientus un nodrošinot nepārtrauktu, 24 stundu ilgu darba procesu, ik dienas apstrādājot ap 35 tonnām metāla lokšņu. Uzņēmuma pamatdarbība ir metālapstrāde, tostarp alumīnija un nerūsējošā tērauda lokšņu lāzergriešana, radot visdažādākos metāla produktus, sākot no zobratiem, beidzot ar automašīnu detaļām un visdažādākajām konstrukciju sastāvdaļām.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 11 miljonus eiro, savukārt investīciju apjoms mērāms ap vienu miljonu eiro. Uzņēmums ap 46% no saražotās preces eksportē uz Eiropu, Skandināviju un ASV, paredzot, ka nākotnē šis rādītājs varētu vēl pieaugt. "EMJ Metāls" ir arī viens no finālistiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras "Eksporta un inovāciju balva 2019" konkursā, kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo komercsabiedrību grupā.

Laureāti pārējās nominācijās.

Gada darba devējs – SIA “Mežmaļi+”

Kokapstrādes uzņēmums kopš 2004. gada darbojas Ķekavas novadā, Valdlaučos. SIA “Mežmaļi+” strādā vairāk kā 20 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedzis 1 miljonu eiro, kas būtiski - ap 30% no pasūtījumiem tiek eksportēti, bet 70% saražotie koka logi un durvis paliek tepat Latvijā - gan privātmājās, gan renovētajās Rīgas koka arhitektūras celtnēs.

Gada ražotājs – SIA “Three L Technologies”

 “Three L Technologies” ir ēkas fasāžu risinājumu piegādātājs, kas nodrošina pilnu pakalpojumu klāstu ēkas ārējā apvalka izbūvei. Uzņēmums veic fasāžu projektēšanu, ražošanu un montāžu ar izvēlēto fasādes apšuvuma veidu. “Three L Technologies” ir uzkrājis 20 gadu pieredzi ventilējamo fasāžu projektēšanas un ražošanas jomā. Tagad viņu sniegtie pakalpojumi un saražotā produkcija tiek piegādāti būvuzņēmējiem un nekustamā īpašuma attīstītājiem Baltijā, kā arī eksportēti uz Skandināviju un Vāciju.

Gada pakalpojumu sniedzējs – privātā pirmskolas izglītības iestāde “Raibā pupa”

Privātais bērnudārzs “Raibā pupa” nodrošina pirmskolas izglītības pakalpojumus, trīs filiālēs Ķekavas novadā- Rāmavā, Katlakalnā un Alejās. Caur rotaļām un dziesmām, praktiskām nodarbēm, izzinošiem stāstiem un vērojumiem, vaļsirdīgām sarunām un veselīgām pastaigām "Raibā pupa" palīdz bērniem iepazīt šo pasauli ik dienu. “Raibā pupa” piedalās arī pašvaldības organizētos pasākumos, piemēram, izklaides programmas organizēšanā ģimenēm ar bērniem Ķekavas velomaratona laikā.

Gada mājražotājs/amatnieks – “Daugmales keramika”

“Daugmales keramika” ražo krāsainus mākslas darbus – māla traukus un figūras, kas iepriecina  gan tautiešus, gan ārvalstu tūristus no visas pasaules. “Daugmales keramika” regulāri piedalās dažādos amatnieku tirdziņos un izstādēs, lai piedāvātu savu produkciju tālu aiz novada robežām.

Gada jaunietis uzņēmējdarbībā – SMU “Hyperroll” 

Pateicoties biedrības "Junior Achievement Latvija" (JAL) rīkotajām aktivitātēm, Ķekavas vidusskolas 10. klases skolēni Rihards Ozoliņš un Jēkabs Tomsons varēja īstenot savu ideju par masāžas ruļļu ražošanu un tirdzniecību, kā rezultātā dibināts skolēnu mācību uzņēmums “Hyperroll”.

Gada inovācija – SIA “GPower”

Uzņēmums “GPower” kopā ar savu sadarbības partneri Itālijā, ražo unikālus, aizsardzības industrijas vajadzībām sertificētus produktus, visu kopā sakomplektējot tieši Ķekavā, un tos piegādā Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Viens no vērienīgajiem produktiem ir pārvietojamā dīzeļelektrostacija jeb ģenerators, kas vizuāli  izskatās kā konteiners, kas nokrāsots militāri zaļā krāsā, taču tā inženiertehniskais aprīkojums spēj sniegt tik milzīgu jaudu, lai ar elektrības pieslēgumu varētu nodrošināt, piemēram, visu  Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku.

Gada labdaris – SIA “Ķekavas tirdzniecības centrs”

Uzņēmumu SIA “Ķekavas tirdzniecības centrs” pazīstam kā T/C “Liiba”, Ķekavā. T/C “Liiba” regulāri iesaistās dažādos Ķekavas novada pašvaldības organizētos pasākumos gan kā sponsors, gan atbalstītājs. Īpaši cieša sadarbība izveidojusies ar Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru, Ķekavas Mākslas skolu un citām iestādēm. Ik gadu, T/C “Liiba” sveic novada pirmklasniekus, apdāvinot bērnus ar nelielām piemiņas dāvanām, kliņģeri katrai klasei un ielūgumu u.c. pārsteigumiem.

Gada izaugsme – SIA “Metsatek”

Uzņēmums SIA “Metsatek” nodarbojas ar apaļo kokmateriālu transporta aprīkojuma ražošanu un uzstādīšanu. SIA “Metsatek” dibināts 2009.gadā, 10 gadu laikā uzņēmums izaudzis līdz starptautiskam uzņēmumam, kas ap 50% no saražotās produkcijas eksportē uz Baltijas valstīm, Baltkrieviju, Lielbritāniju un Krieviju. Uzņēmumā strādā 30 darbinieku, 2018.gadā tā apgrozījums bija ap 7 miljoniem eiro

Iedzīvotāju simpātija – privātā pirmsskolas izglītības iestāde “Otiņš”

Uzņēmumi tika sveikti arī nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”. Par šo nomināciju varēja nobalsot jebkurš iedzīvotājs, aizpildot elektronisku anketu. Balsojumā uzvarēja privātā pirmsskolas izglītības iestāde “Otiņš”, iegūstot 37,2 % balsis, otrajā vietā atstājot uzņēmumu, kas izdod grāmatas pupiņu valodā SIA “JS Industry”, bet trešo vietu pēc saņemto balsu apjoma ieguva privātā pirmsskolas izglītības iestāde “Raibā pupa”. Privātais bērnudārzs “Otiņš” nodrošina pirmskolas izglītības pakalpojumus Ķekavā un ir patiesi iemīļots gan no audzēkņu, gan no viņu vecāku puses. Balva nominācijā “Iedzīvotāju simpātija” saņemta pateicoties iedzīvotājiem, kas par izglītības iestādi bija nobalsojuši 291 reizi.

“Ķekavas novada uzņēmēju gada balvu 2019” organizēja Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi (ĶNUP).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.