Menu
 

"Olainfarm" koncerna apgrozījums deviņos mēnešos audzis par 10,4%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zāļu ražotāja "Olainfarm" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 98,774 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājusies 2,6 reizes un sasniegusi 19,198 miljonus eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

"Šajos deviņos mēnešos izdevies kāpināt "Olainfarm" grupas peļņu, sasniedzot vēsturiski vislielāko apmēru. Šogad izveidota pietiekami stabila finanšu bāze, lai tālāk investētu uzņēmuma attīstībā. Pamatā plānoti ieguldījumi zāļu failu sakārtošanā, lai esošajos noieta tirgos varētu turpināt realizēt mūsu farmācijas produktus," finanšu pārskatā skaidro uzņēmuma valdes loceklis Lauris Macijevskis.

Grupas ieņēmumi 2019.gada trešajā ceturksnī bija 32,382 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2018.gada trešajā ceturksnī, kad tie bija 27,661 miljona eiro apmērā. Trešajā ceturksnī koncerna EBITDA bija 9,329 miljoni eiro, kas pārsniedz 2018.gada trešā ceturkšņa attiecīgo rādītāju par 5,339 miljoniem eiro jeb 2,3 reizes. Šogad trešajā ceturksnī koncerna peļņa bija 6,954 miljoni eiro, kas ir pieaugums 4,2 reizes jeb par 5,286 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 2018.gada trešo ceturksni.

"Olainfarm" skaidroja, ka koncerna peļņu pozitīvi ietekmēja bruto peļņas pieaugums par 6,624 miljoniem eiro, pārdošanas izmaksu samazinājums par 4,359 miljoniem eiro, ieņēmumi no valūtas kursa svārstībām 2,038 miljonu eiro apmērā pretstatā 1,479 miljonu eiro zaudējumiem no valūtas kursu svārstībām 2018.gada deviņos mēnešos, bet negatīvi ietekmēja administrācijas izmaksu palielinājums.

Tāpat kompānijā norādīja, ka koncerns šogad 30.septembrī bija uzkrājis naudas līdzekļus 11,4 miljonu eiro apmērā, kas kalpo par vienu no finansējuma avotiem nemateriālajiem ieguldījumiem visu nozīmīgāko medikamentu failu atjaunošanai, kā arī ļauj turpināt ieguldījumus iekārtās. Grupa arī turpmāk plāno uzturēt augstu brīvo naudas līdzekļu apmēru.

Šogad deviņos mēnešos "Olainfarm" grupas galvenie realizācijas tirgi bija Latvija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina, kur realizētais produkcijas apmērs veidoja 78% no kopējiem ieņēmumiem, kas ir samazinājums par diviem procentpunktiem salīdzinājumā ar tādu pašu periodu gadu iepriekš. Visos lielākajos tirgos pārdošanas apmēri pieauga, izņemot Ukrainu, kur bija neliels kritums.

2019.gada deviņos mēnešos "Olainfarm" galveno gatavo zāļu formu pārdošanas apmēri turpināja palielināties. Visvairāk pārdotākā produkta "Noofen" īpatsvars palielinājās līdz 20%, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā pirms gada. Trīs lielāko produktu īpatsvars bija 55%, kas ir tādā pašā līmenī, kā pagājušajā gadā. Savukārt šogad trešajā ceturksnī pārdotākais kompānijas produkts bija "Neiromidīns" ar 22% īpatsvaru, seko "Noofen" ar 20% un "Furamag/Furasol" grupa ar 18%.

Attiecībā uz zāļu failu atjaunošanu "Olainfarm" grupa ir piesaistījusi ASV bāzētu starptautisku farmācijas un veselības aprūpes konsultāciju uzņēmumu, kas izvērtē visus lielākos produktus un tirgus. Izpētes rezultātā grupa sagatavos stratēģiju tālākai attīstībai, kas ļaus daudz precīzāk noteikt nepieciešamo investīciju apjomu un pētniecības termiņus, norādīs kompānijas pārskatā.

2018.gada deviņos mēnešos "Olainfarm" koncerns strādāja ar 89,505 miljonu eiro apgrozījumu un guva 7,454 miljonu eiro peļņu.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.