Menu
 

"Olainfarm" valdes locekles un izpilddirektores amatā stājusies Elena Bušberga

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien AS “Olainfarm” padome apstiprināja Elenu Bušbergu par uzņēmuma valdes locekli un izpilddirektori. Viņai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos tādās jomās kā finanses, piegāde, mārketings un pārdošana NVS valstīs, kā arī rezultatīvu komandu izveidē un vadībā, attīstot ekspertīzi dažādās biznesa jomās, liecina zāļu ražotāja paziņojums.

E.Bušbergas galvenais uzdevums būs “Olainfarm” un pārstāvniecību biznesa procesu pilnveide, paaugstinot ražošanas, pārdošanas un mārketinga jomu produktivitāti un efektivitāti, lai pēc iespējas ātrāk panāktu ilgtspējīgu dabisko izaugsmi.

Lai uzņēmums sasniegtu savus nākamos stratēģiskos mērķus, AS “Olainfarm” padome ir pilnveidojusi uzņēmuma pārvaldības funkciju sadali – “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs veic arī “Olainfarm” grupas uzņēmumu pārvaldības uzraudzību, kā arī viens no “Olainfarm” valdes locekļiem ir atbildīgs par izpilddirektora funkcijām grupas lielākajam uzņēmumam “Olainfarm”.

AS “Olainfarm” valdes locekle un izpilddirektore Elena Bušberga: ““Olainfarm” ir spēcīgs, starptautisks zīmols, ko atpazīst ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, īpaši reģionā, kurā iepriekš esmu specializējusies. Ar lielāko prieku pievienojos “Olainfarm” vadības komandai, lai sniegtu svaigu un padziļinātu ieskatu nozarē, pievienojot uzņēmumam papildu vērtību. Redzu, ka uzņēmumam ir vēl neatklāts attīstības potenciāls, kas veido labu pamatu, lai kļūtu par īstenu Baltijas farmācijas čempionu. Esmu pagodināta būt daļa no vadības komandas, kas pāršķir jaunu nodaļu “Olainfarm” veiksmes stāstā.”  

Elenai Bušbergai ir vairāk nekā 25 gadu profesionālā darba pieredze starptautiskos farmācijas uzņēmumos kā “Schering-Plough”, “MSD” un “Abbott Laboratories”. No 2015. gada E. Bušberga bija ģenerāldirektore uzņēmumā “Veropharm” (pieder uzņēmumam “Abbott”), kas ir viens no Krievijas vadošajiem zāļu un medicīnisko iekārtu ražotājiem. Šajā amatā viņas galvenie pienākumi (laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam) bija uzņēmuma stratēģijas izstrāde un ieviešana; uzņēmuma transformācijas procesu vadība, iekšējās kultūras veidošana, lai celtu uzņēmuma procesu efektivitāti, kā arī sasniegtu ilgtspējīgu dabisko izaugsmi un pieaugumu pārdošanas un peļņas rādītājos biznesu apvienošanas vai pārņemšanas ceļā. E. Bušbergai ir profesionālais maģistra grāds Veselības aprūpes nozares pārvaldības sertifikāts, kas iegūts Djūka universitātes “The Fuqua School of Business” ASV.

“Mums ir izdevies sakausēt divas uzņēmumam ļoti nozīmīgas kompetences — zināšanas par farmācijas biznesu gan Eiropas Savienības, gan arī NVS tirgos, kas uzņēmumam dos nepieciešamo papildu jaudu attīstībai un ļaus saglabāt stabilas pozīcijas esošajos noieta tirgos,” uzņēmuma paziņojumā citēts AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

“Esam lepni, ka “Olainfarm” komandai pievienojas tik pieredzējuši profesionāļi. Augstākā līmeņa vadītāja atlases procesā mēs augsti novērtējām Elenas Bušbergas globālo skatu farmācijas nozares attīstībā, pieredzi mārketingā, zināšanas par NVS tirgu specifiku un ekspertīzi spēcīgu pārdošanas komandu izveidē.“

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.