Menu
 

Desmit mēnešos Latvijā saražots par 7,7% vairāk alkoholisko dzērienu

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Šā gada desmit mēnešos Latvijā saražoti 46,424 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2018. gada desmit mēnešiem, šā gada desmit mēnešos saražots par 7,7% vairāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji. 

Ražošanas apmēru samazinājums ir vērojams raudzēto dzērienu virs 6% alkohola satura ražošanā – par 8,1%, kā arī starpproduktu virs 15% un līdz 22% alkohola satura grupā – par 30%.

Savukārt ražošanas apmēru palielinājums bijis vīna ražošanā – par 11%, starpproduktu līdz 15% alkohola satura ražošanā – par 44,8%, raudzēto dzērienu līdz 6% alkohola satura grupā – par 7,6%, bet pārējo alkoholisko dzērienu grupā – par 4,1%. Vērtējot ražošanu pēc absolūtā alkohola satura dzērienos, ražošanas apmēri šā gada desmit mēnešos palielinājušies par 7%.

Kā ziņots, 2018. gadā Latvijā saražoti 53,5 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2017. gadu, pērn saražots par 3,2% mazāk alkoholisko dzērienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.