Menu
 

"Olainfarm" kopējais gada apgrozījums sasniedzis vēsturisko maksimumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS “Olainfarm” provizoriskie dati par konsolidēto apgrozījumu šī gada decembrī uzrāda samazinājumu par 41% salīdzinoši ar iepriekšēja gada decembri un sasniedza 6,5 miljonus eiro. Savukārt konsolidētie rezultāti par visu gadu norāda uz apgrozījumu 137,7 miljonu eiro apmērā, kas ir 12% palielinājums pret 2018. gadu.

Pārdošanas apjomi palielinājās Latvijā un Baltkrievijā, citos reģionos kopumā bija vērojams samazinājums. "Olainfarm" grupas produkcija divpadsmit mēnešu laikā tika pārdota 59 pasaules valstīs. “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess norāda – sākotnējie konsolidētie rezultāti rāda, ka 2019. gads ir bijis labākais finanšu gads “Olainfarm” grupas vēsturē gan ieņēmumu, gan peļņas ziņā.

Decembra provizoriskie konsolidētie rezultāti lielā mērā atbilst iepriekš izteiktajām prognozēm, jo netipiski augsti pārdošanas apmēri 2019. gada oktobrī un novembrī sevī iekļāva arī to gatavo zāļu formu daudzumus, ko parasti grupa piegādā decembra mēnesī. Kā liecina konsolidētie decembra pārdošanas dati, sešos no astoņiem tirgiem bija vērojams samazinājums. Tā Centrālās Āzijas reģionā apgrozījums kritās par 7%, ES valstīs par 21%, Krievijā par 93%, Kaukāza valstīs par 39%, Ukrainā par 68%, bet citās valstīs par 64%. Pārdošanas apjomi palielinājās Latvijā un Baltkrievijā par attiecīgi 4% un 54%.

Visā 2019. gadā "Olainfarm" grupas provizoriskie dati par konsolidēto apgrozījumu sasniedza 137,7 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk, nekā 2018. gadā. Vislielākais īpatsvars bija Krievijas tirgus (32%), Latvijas (24%), Baltkrievijas (16%) un Ukrainas (8%). Straujākais pārdošanas pieaugums gada laikā sasniegts Krievijā un Centrālajā Āzijā, kur realizēts par 17% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Latvijā, kur pārdošana augusi par 13% attiecībā pret pērnā 2018. gadu. Par 10% realizācija palielinājās Baltkrievijā, par 12% ES valstīs un citās valstīs par 11%. No lielākajiem noieta tirgiem realizācijas samazinājums atzīmēts Ukrainā (-4%) un Kaukāza valstīs (-8%).

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem AS “Olainfarm” decembrī realizējusi produkciju par 3,7 miljoniem eiro, kas ir par 55% mazāk nekā pērn šajā periodā. Preču pārdošanas apmēri palielinājās tikai Latvijā un Baltkrievijā par attiecīgi 2% un 80%. Pārdošanas apjomi decembrī samazinājās Centrālajā Āzijā par 6%, ES valstīs par 23%, Ukrainā par 65%, Kaukāza valstīs par 55%.

Nekonsolidētie divpadsmit mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” realizējusi produkciju par vairāk nekā 105,1 miljonu eiro, kas ir par 13% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā. Atskaites periodā ar plus zīmi strādāja – Krievija (+23%), Baltkrievija (+9%), Latvija (+5%), Centrālā Āzija (+15%), ES valstis (+13%) un citas valstis (+10%). Apgrozījums samazinājās Ukrainā par 4% un Kaukāza valstīs par 3%.

Saskaņā ar AS “Olainfarm” plāniem, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2019. gadā bija prognozēts 99 miljonu eiro apmērā, savukārt konsolidētais apgrozījums – 133 miljoni eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem visā 2019. gadā ir sasniegti 107% no 2019. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 103% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.