Menu
 

Gadatirgū Mārupē pulcēsies 32 skolēnu mācību uzņēmumi no 11 Latvijas skolām

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Biznesa vēstniecībā" pasākumā "Cits bazārs" 2018. gada novembrī. Publicitātes foto "Biznesa vēstniecībā" pasākumā "Cits bazārs" 2018. gada novembrī. Publicitātes foto

“Biznesa vēstniecība” sadarbībā ar Mārupes Valsts ģimnāziju, Jaunmārupes pamatskolu un “Junior Achievement Latvija” 15. februārī no plkst. 11.00 līdz 14.00 rīko skolēnu mācību uzņēmumu reģionālo gadatirgu "Cits bazārs", kurā piedalīsies skolēnu mācību uzņēmumi no Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Iecavas vidusskolas, Tukuma 3. pamatskolas, Īslīces pamatskolas, Madonas pilsētas vidusskolas, kā arī Mārupes Valsts ģimnāzijas, Jaunmārupes pamatskolas un Mārupes pamatskolas.

Kā informē "Biznesa vēstniecības" izpilddirektore Elīna Puncule, būs iespēja iegādāties dažādus skolēnu veidotos izstrādājumus: unikālu dizainu apģērbus un aksesuārus, dažādas tradicionālas ēdamlietas netradicionālā izpildījumā – čilli mērcītes, cepumus, šokolādes ar kaņepju sēklām, ābolu čipsus, kaltētus augļus un ogas, karameles un netradicionālus ievārījumus –, kā arī citas interesantas lietas. Vairāki skolēnu uzņēmumi veido savu produkciju saskaņā ar videi draudzīgāku domāšanu un pielieto dažādus inovatīvus risinājumus ražošanā.

Gadatirgus laikā skolēnus vērtēs kompetenta žūrija – uzņēmēju pārstāvji no SIA “Silja”, starptautiskās lidostas “Rīga”, SIA “Latvijas aptieka”, pašvaldības pārstāvji no Mārupes novada domes un nevalstisko organizāciju pārstāvji no “Pierīgas partnerības”. Pasākuma laikā visi apmeklētāji varēs balsot par tīkamāko skolēnu mācību uzņēmumu, kas arī saņems balvu no “Biznesa vēstniecības”, stāsta E. Puncule.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.