Menu
 

"Madara Cosmetics" likumpārkāpējiem konfiscēto etilspirtu bez maksas pārstrādās par dezinfekcijas līdzekli iekšlietu dienestos

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

AS "Madara Cosmetics" sadarbībā ar SIA "L.Ē.V." pieņems likumpārkāpējiem konfiscēto etilspirtu un bez maksas pārstrādās to par virsmu dezinfekcijas līdzekli iekšlietu dienestos, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

Šodien no Iekšlietu ministrijas padotībā esošās Nodrošinājuma Valsts aģentūras "Madara Cosmetics" ražotnē tiks nogādāti 5000 litri spirta ar koncentrāciju virs 90%. Spirtam veiktas pārbaudes un tas atzīts par nekaitīgu izmantošanai dezinfekcijā.

"Krīzes situācijās jāspēj rast radoša pieeja problēmu risināšanai. Dienesti rūpīgi ir strādājuši, lai apkarotu nelegālos akcizēto preču ražotājus un kontrabandistus, un parastā kārtībā šīs akcizētās preces tiek iznīcinātas. Pirmo reizi brīvās Latvijas laikā konfiscēto spirtu izmantosim lietderīgi, lai iekšlietu dienesti un citas valsts un pašvaldību iestādes, ieskaitot slimnīcas, būtu nodrošinātas ar dezinfekcijas līdzekļiem laikā, kad tie ir deficītā un tiek tirgoti par paaugstinātu cenu," norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

"Šajā krīzes situācijā mums visiem ir jābūt vienotiem. Kad Iekšlietu ministrija mūs par šo uz-runāja, mūsu lēmums bija tūlītējs, ka jāmēģina iesaistīties un palīdzēt valstij. Uzņēmāmies pārstrādāt 5000 litrus spirta dezinfekcijas līdzekļos - šo darām savas sociālās atbildības programmas ietvaros un ceram, ka šādi arī mēs varam dot nelielu artavu vīrusa izplatības iero-bežošanā," uzsver AS "Madara Cosmetics" valdes loceklis Uldis Iltners.

Dezinfekcijas līdzeklis tiks iepildīts piecu litru tilpuma kannās. Darbs pie dezinfekcijas līdzekļa sagatavošanas tiks sākts nekavējoties un jau 27.marta būs pieejama daļa no apjoma. Viss apjoms izmantošanai dienestos būs pieejams ne vēlāk kā līdz 3.aprīlim. 

Atlikušais spirta daudzums tiks nodots pārstrādei citam komersantam.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai valdība 19.martā atbalstījusi Iekšlietu ministrijas priekšlikumu, ka likumpārkāpējiem izņemtu spirtu iekšlietu dienesti varēs izmantot dezinfekcijai.

Ministrija un tās padotībā esošās iestādes saskārušās ar problēmu, ka dezinfekcijas līdzekļi, lielā pieprasījuma pēc, vairs nav iegādājami vai arī tiek prasīta neadekvāti augsta cena no tirgotāju puses.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.