Menu
 

Birža atceļ uzraudzības statusu "Olainfarm"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Biržas "Nasdaq Riga" valde piektdien nolēma nekavējoties atcelt uzraudzības statusu zāļu ražotājai AS "Olainfarm", teikts biržas paziņojumā.

Uzraudzības statuss atcelts, jo ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem 2020.gada 6.maijā "Olainfarm" tika piemērots uzraudzības statuss.

Birža uzraudzības statusu piemēro saskaņā ar biržas noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos", kuri nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tiek izteikts emitenta akciju atpirkšanas piedāvājums vai ir publiski paziņots par nodomu izteikt šādu piedāvājumu.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Jau ziņots, ka "Pharma Invest" atsaukusi iepriekš izteikto zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akciju brīvprātīgo atpirkšanas piedāvājumu, teikts biržas "Nasdaq Riga" paziņojumā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) informējusi biržu, ka 4.jūnijā ir saņēmusi "Pharma Invest" iesniegumu, ar kuru atsaukts 5.maija "Pharma Invest" iesniegums atļaujas saņemšanai izteikt "Olainfarm" akciju brīvprātīgo atpirkšanas piedāvājumu.

Atsaukuma pamatā ir piedāvātās akcijas atpirkšanas cenas neatbilstība pašreizējai tirgus situācijai.

FKTK šogad 5.maijā saņēma "Pharma Invest" iesniegumu atļaujai izteikt "Olainfarm" akciju atpirkšanas brīvprātīgo piedāvājumu. Atbilstoši prospektā minētajai informācijai "Pharma Invest" vēlējās nopirkt 10% jeb 1 408 508 "Olainfarm" akcijas. Akciju atpirkšanas piedāvājums zaudēs spēku, ja akcionāri kopumā piedāvās mazāku akciju skaitu. Vienas akcijas atpirkšanas cena plānota 6,7 eiro.

"Pharma Invest" patlaban nepieder "Olainfarm" akcijas.

FKTK maija beigās lūdza "Pharma Invest" novērst trūkumus zāļu ražotāja "Olainfarm" akciju atpirkšanas brīvprātīgā piedāvājuma prospektā. FKTK nosūtījusi lūgumu "Pharma Invest" novērst trūkumus saistībā ar "Olainfarm" akciju atpirkšanas brīvprātīgā piedāvājuma prospektā atklājamo informāciju.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Pharma Invest" īpašnieki ir Reinis Martinsons (90%) un SIA "Prudentia Private Equity Partners" (10%).

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums pērn bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018.gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.