Menu
 

Gada laikā Latvijā apmēram uz pusi kritušās balto galviņkāpostu, burkānu un kartupeļu cenas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Gada laikā Latvijā apmēram uz pusi kritušās balto galviņkāpostu, burkānu un kartupeļu cenas, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.

Balto galviņkāpostu cena šā gada martā salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu iepriekš ir samazinājusies par 53%, sīpolu - par 33%, burkānu - par 52%, galda biešu - par 40% un kartupeļu cenas kritušās par 48% salīdzinājumā ar 2019.gada martu.

Šā gada janvārī Latvijas eksportēja 1 652 tonnas dārzeņu 2,2 miljonu eiro vērtībā, kas ir par 3% jeb 58 tonnām mazāk nekā gadu iepriekš attiecīgā pārskata periodā. Visvairāk eksportētie dārzeņi attiecīgajā periodā bija tomāti, kas veidoja 30% no kopējā dārzeņu eksporta apjoma, kuriem seko sīpoli (16%), kāposti (14%) un gurķi (11%).

Latvijas lielākais tomātu ārvalstu realizācijas tirgus šā gada pirmajā mēnesī bija Igaunija, veidojot 70% no kopējā realizācijas apmēra ārvalstīs, kam seko Lietuva (30%). Savukārt sīpolus Latvija starp ārvalstu tirgiem visvairāk realizēja Igaunijā (60%) un Lietuvā (40%), kā arī kāpostus - Igaunijā (82%) un Lietuvā (18%).

Latvijā kopumā janvārī importētas 5 862 tonnas dārzeņu 6,5 miljonu eiro vērtībā, kas ir par 16% mazāk nekā pirms gada. Visvairāk dārzeņu pēc pārdotās produkcijas apmēra Latvija importēja no Lietuvas - 30%, kas pamatā bija burkāni un sīpoli, kā arī Spānijas - 29% - un Nīderlandes - 17%.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.