Menu
 

Vides kvalitātes zīmi "Zaļais sertifikāts" saņēmuši Salaspils un Siguldas lauku tūrisma uzņēmumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Viesu māja “Brūveri” . Foto - publicitātes Viesu māja “Brūveri” . Foto - publicitātes

Noslēdzot gadu, “Zaļā sertifikāta” piešķiršanas komisija, kurā ir kompetenti vides un tūrisma speciālisti, apstiprināja vai pagarināja “Zaļo sertifikātu” 23 lauku tūrisma uzņēmumiem, kuri ar pārliecību ietur zaļo kursu. Šo uzņēmumu vidū ir arī divas viesu mājas Salaspils un Siguldas novados.

Kā informēja Latvijas Vides aizsardzības fonds, sertifikāts apstiprināts viesu mājai “Brūveri” Siguldas novadā, kas piedāvā pirts procedūras, pirtnieka pakalpojumus, sporta un bērnu laukumus un kotedžas tipa mājas ģimenēm, kā arī viesu mājai “Ārpus laika” Salaspils novadā, kur iespējama atpūta pašu saimnieku būvētā koka kupolmājā, ko ieskauj 4 hektāri meža un parka.

“Zaļais sertifikāts” ir nacionālas nozīmes lauku tūrisma uzņēmumu eko sertifikācijas jeb vides kvalitātes zīme, ko 1999. gadā ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu iniciēja un 2001. gadā ar Eiropas Savienības LIFE programmas atbalstu sāka ieviest Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”. Šo sertifikātu tūrisma saimniecībām piešķir vides ekspertu komisija. Sertifikāts norāda, ka tiek saimniekots, saudzējot apkārtējo vidi, taupot dabas resursus, saglabājot ainavas un bioloģisko daudzveidību, un ievērojot vietējās tradīcijas.

Kā norāda Vides aizsardzības fonds, tieši “Zaļais sertifikāts” pirms aptuveni divdesmit gadiem lauku tūrisma uzņēmumos ienesa tobrīd jaunas un neparastas, bet nu jau tik pašsaprotamas lietas – atkritumu šķirošanu, ūdens un elektrības taupīšanu, beziepakojuma pārtiku, videi draudzīgus mazgāšanas līdzekļus. Šodien ikviens var atpūsties laukos, saglabājot savus zaļā dzīvesveida ikdienas paradumus.

Turpinot attīstību, “Zaļā sertifikāta” saimniecības ievieš jauninājumus un šobrīd aktuālākie ir saules paneļu uzstādīšana, uzlādes iespēju piedāvājums elektro auto, dabas maršruti un savstarpēja sadarbība, lai zaļās brīvdienas viesiem kļūtu interesantākas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.