Menu
 

"Novada garša" katalogā turpmāk reģistrēties varēs arī pašmāju tirgotāji, ēdinātāji un kooperatīvās sabiedrības

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - novadagarsa.lv Ilustrācija - novadagarsa.lv

"Novada garša" elektroniskajā katalogā, kas pieejams tīmekļvietnē "novadagarsa.lv", turpmāk reģistrēties varēs arī pašmāju tirgotāji, ēdinātāji un kooperatīvās sabiedrības, turklāt reģistrētie uzņēmumi varēs patstāvīgi rediģēt publiskoto informāciju, stāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāvji.

LLKC norādīja, ka patlaban elektroniskajā katalogā pieejama informācija par vairāk nekā 800 vietējiem ražotājiem visā Latvijā, taču turpmāk tīmekļvietnē aicināti reģistrēties arī citu nozaru uzņēmēji, tostarp tirgotāji, ēdinātāji un kooperatīvās sabiedrības.

"Novada garša" tīmekļvietnē aicināti reģistrēties pašmāju tirgotāji, kuriem pieder ne vairāk kā desmit veikali un kuru produktu sortimentā ir vismaz septiņi dažādi Latvijas lauksaimnieku, mājražotāju vai pārstrādes uzņēmumu ražotu produktu kategorijas katrā veikalā, izņemot konkrēta produkta pārstrādes uzņēmuma veikalus.

Savukārt ēdinātājiem, kuri vēlas savu piedāvājumu publiskot katalogā, ir jāiepērk produktus no Latvijas lauksaimniekiem, mājražotājiem vai pārstrādes uzņēmumiem un to ēdienkartē ir vismaz trīs ēdienu piedāvājums, kuru pagatavošanai izmantoti tikai vietējo lauksaimnieku, mājražotāju vai pārstrādes uzņēmumu produkti, un to izcelsme norādīta pie katra ēdiena.

Tāpat reģistrēties var kooperatīvās sabiedrības, kuras apvieno Latvijas lauksaimniekus, mājražotājus un pārstrādes uzņēmumus.

LLKC, līdztekus kataloga piedāvājuma paplašināšanai, minēja, ka turpmāk katalogā jau esošie saimnieki varēs ielogoties sistēmā, lai atjauninātu vai papildinātu informāciju par aktuālo produkciju, izmaiņām piegādēs vai sortimentā.

"Līdz šim saimniecību nonākšana katalogā bija atkarīga no "Novada garšas" komandas darba. Taču nu radīta iespēja uzņēmējiem pašiem ievadīt, labot un papildināt informāciju par sevi," piebilda LLKC pārstāvji.

LLKC informē, ka "novadagarsa.lv" kataloga mērķis ir apzināt un vienuviet apkopot Latvijas mazos ražotājus, mājražotājus, ēdinātājus, tirgotājus un kooperatīvās sabiedrības, tādējādi radot regulāri aktualizējamu datubāzi, kas ļautu sabiedrībai iepazīt pašmāju ražotājus un viņu piedāvājumu. Katalogā rodama informācija par bioloģiskajiem un integrētajiem ražotājiem, kā arī tiem, kuriem piešķirtas kvalitātes zīmes - "Zaļā karotīte" un "Globalg.A.P".

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijas teritorijā. Tā pastāvēšanas mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.