Menu
 

Latvijas būvniecības gada balvas piešķirtas arī objektiem Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Konkursā "Latvijas būvniecības gada balva 2020" Lielā balva jeb "Grand Prix" piešķirta diviem objektiem – Mežparka lielās estrādes pārbūvei un Jūrmalas šosejas pārbūvei ar pievadceļiem, informēja konkursa rīkotāji. Laureātu vidū ir vairāki būvniecības objekti Pierīgā.

Nominācijā "Inženierbūve, pārbūve" pirmo vietu ieguva valsts nozīmes ūdensnoteka "Gaujas-Daugavas kanāls", kuras būvniecību veica "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" un "Riga Rent".

Nominācijā "Koka būve" pirmo vietu ieguva koka privātmāja Rīgas apkaimē, kuras būvnieks bija Edgars Bredovskis, otro vietu – brīvdienu māja Saulkrastos, Rīgas ielā (būvnieks Emīls Benga), bet trešo vietu – Starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu Babītes novada Piņķos, Jaunajā ielā (būvnieks “Merks”).

Nominācijā "Jauna dzīvojamā ēka" pirmo vietu ieguva daudzdzīvokļu ēka "Hoft" Rīgā, bet divas otrās vietas ieņēma daudzdzīvokļu ēkas “Lindenholma” Mārupē, Malduguņu ielā, un daudzdzīvokļu ēka Jūrmalā, Ērgļu ielā. Savukārt nominācijā "Jauna sabiedriskā ēka" trešo vietu ieguva tirdzniecības centrs “Sāga” Dreiliņos, Biķeru ielā.

Balvu izsniegšana konkursa laureātiem saskaņā ar laika grafiku notika Āgenskalna tirgū dzērveņu un ķirbju lielpārdošanas laikā, lai balvas nāktu kopā ar tik ļoti pavasarī nepieciešamo C vitamīnu, norāda rīkotāji. Latvijas būvniecības nozarē 2020. gads iezīmējies ar interesantām ekspluatācijā nodotām ēkām un būvēm. Visās konkursa Latvijas Būvniecības gada balva 10 nominācijās bija sīva konkurence, jo objekti izpildījuma ziņā, ar arhitektoniskajām vērtībām un sociālo nozīmīgumu ir bijuši gana spēcīgi un cienījami konkurenti, lai radītu grūtības atlasīt godalgoto vietu ieguvējus no kopumā 140 pieteiktajiem objektiem.

Iepriekš:

Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2020" saņemts gandrīz 140 pieteikumu, no Pierīgas – 20

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.