Menu
 

Pierīgas uzņēmēju forumā Salaspilī diskutēs par reģionu attīstības jautājumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pierīgas uzņēmēju forumā Salaspilī diskutēs par reģionu attīstības jautājumiem pixabay.com

23. augustā plkst. 11.00 Salaspilī notiks Pierīgas uzņēmēju biznesa forums “Krāt vai tērēt?”, kurā uzņēmēji kopā ar valsts vadītājiem un ekspertiem diskutēs par reģionu attīstības un uzņēmējdarbības vides jautājumiem Latvijā.

Forumā piedalīsies Ministru prezidents Māris Kučinskis, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un “Luminor” ekonomists Pēteris Strautiņš, informē ”Luminor” sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Juberte-Krūmiņa.

“Pierīga jau ilgāku laiku ir ekonomiski veiksmīgākā Latvijas daļa – aizņemto darbavietu skaits kopš krīzes zemākā punkta ir audzis vairāk nekā par 40%, bet oficiāli izmaksāto algu summa ir vairāk nekā divkāršojusies,” skaidro P. Strautiņš.

“Šis reģions gūst lielu labumu no pakalpojumu eksporta (IT, biznesa pakalpojumu, tūrisma) straujās attīstības Rīgā. Tāpat tas ir arī straujas rūpniecības attīstības zona – Ādažos, Salaspilī, Mālpilī, Piņķos, Olainē un arī Jelgavā, kas ir daļa no aglomerācijas, bet statistikā pieder Zemgalei. Šo joslu ap galvaspilsētu uzņēmumi izvēlas tāpēc, ka te var piesaistīt speciālistus no Rīgas un darbiniekus, kas ierodas no pretējās puses – te var paņemt labāko no diviem atšķirīgiem darba tirgiem. Tāpat Pierīgā ir laba infrastruktūra un lētāka zeme nekā galvaspilsētā,” norāda ekonomists.

“Forumā kopā ar valsts vadītājiem un uzņēmēju organizāciju pārstāvjiem diskutēsim par vairākiem svarīgiem jautājumiem: kāds būs Latvijas attīstības pozicionējums, kāda būs valsts politika un kā valsts vadītāji redz uzņēmējdarbības vidi Latvijā,” uzsver Salaspils Uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Miks Balodis. Tāpat viņš akcentē arī vairākus nozīmīgus reģionu uzņēmējus interesējošos jautājumus: vai un kā attīstīsies reģioni, kā risināt darbaspēka trūkuma problēmu, kā “atraisīt rokas” pašvaldībām, lai motivētu tās iesaistīties privātā biznesa piesaistē savos novados un pilsētās.

Pierīgas uzņēmēju biznesa forums “Krāt vai tērēt?” notiks 23. augustā no plkst. 11.00 līdz 13.30 uzņēmumā “Rosalia” Sauriešos, Salaspils pagastā, Salaspils novadā. Pierīgas uzņēmēju biznesa forumā būs pārstāvētas uzņēmēju organizācijas no 15 novadiem, vēsta L. Juberte-Krūmiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.