Menu
 

Būvniecības produkcijas apjoms otrajā ceturksnī palielinājies par 1,1 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Būvniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP Būvniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP

2021.gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar 2020.gada 2.ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājies par 1,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Būvniecības apjoms pieauga inženierbūvniecībā – par 1,3 % un specializētajos būvdarbos – par 6,8 %, bet saruka ēku būvniecībā – par 4,7 %.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, produkcijas apjoma pieaugums bija visās inženierbūvniecības nozarēs: ceļu un dzelzceļu būvniecībā – par 0,7 %, pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecībā – par 1,1 % un hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētā inženierbūvniecībā – par 10 %.

Kā vēsta CSP, specializētajos būvdarbos būvniecības apjoma kāpums bija tādās jomās kā būvdarbu pabeigšanas darbos (apmetēju, galdnieku, grīdas un sienu apdare, krāsotāju un stiklinieku darbi) – par 28,5 %, ēku nojaukšanas un būvlaukuma sagatavošanas darbos – par 18,4 % un citos specializētajos būvdarbos (jumtu segumu uzklāšana un citur neklasificētie specializētie būvdarbi – par 12,1 %. Savukārt par 4,2 % būvniecības produkcijas apjoms saruka elektroinstalācijas ierīkošanas, cauruļvadu uzstādīšanas un citās līdzīgās darbībās.

Šāgada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2021. 1. ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,7 %, tai skaitā inženierbūvniecībā – par 4,2 %, bet pieaugums bija ēku būvniecībā – par 0,3 % un specializētajos būvdarbos – par 15,6 %.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.