Menu
 

Nākamā gada budžetā papildu izdevumiem varētu novirzīt 300 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

2022.gada budžetā indikatīvā fiskālā telpa jeb papildu izdevumi patlaban aplēsti 300 miljonu eiro apmērā, bet budžeta deficīts plānots 3,8% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Nākamnedēļ, 24.augustā, Ministru kabinets skatīs virkni ar 2022.gada budžetu saistītu jautājumu, tostarp par fiskālo telpu, budžeta bāzi, prioritārajiem pasākumiem, kā arī ministriju izdevumu pārskatīšanas rezultātus. Patlaban gan FM nesniedz plašāku informāciju par valdībā skatāmajiem jautājumiem, jo par tiem vēl notiek diskusijas.

Tajā pašā laikā FM informēja, ka indikatīvi fiskālā telpa papildu izdevumiem 2022.gadā ir ap 300 miljoniem eiro, kam var būt ietekme uz turpmāko gadu budžeta bāzi. Ministrijā piebilda, ka šoreiz fiskālā telpa tiek noteikta nevis visiem vispārējās valdības izdevumiem, bet gan kārtējiem izdevumiem.

"Līdzās šiem līdzekļiem ir iespējams atbalstīt arī papildu investīciju projektus ar būtiskāko fiskālo ietekmi 2022.gadā, kā arī atbilstoši nepieciešamībai - ārkārtas pasākumus cīņai ar Covid-19," norāda FM.

Savukārt 2022.gada budžeta deficīts plānots 3,8% no IKP, ja vienīgie papildu izdevumi būtu kārtējie izdevumi fiskālās telpas ietvaros. FM uzsver, ka precīzu budžeta deficītu varēs noteikt tikai vēlākā budžeta sagatavošanas posmā.

Šā gada budžeta likumā deficīts lēsts 3,9% apmērā no IKP, tomēr, kā liecina šā gada aprīlī publicētā FM sagatavotā stabilitāte programma, ar sniegtajiem atbalsta pasākumiem Covid-19 ietekmes mazināšanai reālais budžeta deficīts šogad var sasniegt 9,3% no IKP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.