Menu
 

LTRK: Uzņēmumu darbība nedrīkst tik slēgta vai būtiski ierobežota ne pie kādiem Covid-19 izplatības apmēriem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā uzņēmumu saimnieciskā darbība nedrīkst tik slēgta vai būtiski ierobežota ne pie kādiem Covid-19 izplatības apmēriem, trešdien intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš norādīja, ka atbilstoši LTRK padomes vairākuma viedoklim ekonomika un uzņēmumu saimnieciskā darbība nedrīkst tik slēgta vai nesamērīgi ierobežota ne pie kādiem Covid-19 izplatības apmēriem, kā arī ir kritiski svarīgi valstī veicināt vakcinācijas tempu un kopējo vakcinācijas aptveri, lai Covid-19 izplatība iespējami mazāk kaitētu ekonomikai un tās atveseļošanai.

Tāpat Rostovskis minēja, ka, pēc LTRK padomes paustā, Latvijā ir nepieciešams regulējums, kas nodrošinātu darba devējiem elastīgumu nodarbinātības organizēšanai uzņēmumā, tostarp jānodrošina darba devējiem iespēju pārcelt darbinieku citā amatā, atstādināt no darba pienākumiem, nesaglabājot atalgojumu, vai atlaist, ja darba devējs noteicis, ka konkrētā amata pildīšanai uzņēmumā tiek nodarbinātas tikai personas ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Vienlaikus, pēc LTRK padomes paustā, regulējumam par personas datu apstrādi un uzglabāšanu jābūt skaidri saprotamam, tādam, kas  nerada būtisku administratīvo slogu, kā arī tādam, kas nerada sodu riskus darba devējam nākotnē, un veicina epidemioloģiski drošas vides veidošanu uzņēmumā.

"Lielākās bažas rada tas, ka atkal būs kādas slēgšanas vai lieli ierobežojumi. Daudzi biznesi to vienkārši nevarēs izturēt," sacīja Rostovskis.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai ir apmēram 6000 biedru. LTRK ir Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas un Starptautiskās Tirdzniecības palātas biedre.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.