Menu
 

"Getliņi eko" apgrozījums pērn provizoriski palielinājies par 12,9%

  • Autors:  LETA
Foto - Nora Krevņeva, riga.lv Foto - Nora Krevņeva, riga.lv

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi eko" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 31,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,9% vairāk nekā 2020.gadā, taču kompānijas peļņa samazinājās par 49,3% un bija 300 490 eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Tostarp pērn "Getliņi eko" ieņēmumi no pamatdarbības veidoja 26,368 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020.gadā, ieņēmumi no elektroenerģijas ražošanas samazinājās par 14% un bija 2,193 miljonu eiro apmērā, savukārt ieņēmumi no dārzeņu realizācijas veidoja 2,407 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 2,9%. Vienlaikus kompānijas ieņēmumi no citu viengadīgo kultūru realizācijas pērn veidoja 8957 eiro, bet no otrreizējo izejvielu realizācijas kompānijas ieņēmumi bija 51 896 eiro apmērā.

"Getliņi eko" finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā kompānija strādāja ar stabiliem ieņēmumiem atkritumu pieņemšanas jomā, savukārt enerģētikas jomā bija vērojams kritums saistībā ar jaunu obligātā iepirkuma regulējumu. 2021.gadā uzņēmums pamatlīdzekļos investēja 7,38 miljonus eiro.

Pēc vadības ziņojumā minētā, uzņēmums pērn turpināja atkritumu gāzes ieguvi, ražojot elektroenerģiju, kuras lielu daļu realizēja SIA "Enerģijas publiskais tirgotājs". Tāpat turpināja darboties "Getliņi eko" siltumnīcu komplekss, nodrošinot saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu.

"Getliņi eko" vadība norāda, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība un finanšu situācija, kā arī apstiprinātais jaunais dabas resursu nodokļu likmei atbilstošais atkritumu apglabāšanas tarifs, kas stājās spēkā 2021.gada 1.janvārī, ļauj plānot stabilu kompānijas darbību un attīstību turpmākajos gados.

Vienlaikus negatīvu ietekmi uz uzņēmuma finanšu stāvokli, pēc kompānijas vadības ziņojumā paustā, var radīt samazinājums atkritumu apmēros, ko lielā mērā ietekmē valsts ekonomika, samazinājums obligātā iepirkuma atbalsta apmērā, kura dēļ elektroenerģijas ieņēmumi samazinās, kā arī pieaugošas prasības vides aizsardzības, atkritumu pārstrādes un atkārtotas atkritumu izmantošanas jomās, un citi Eiropas Savienības normatīvi.

Tāpat uzņēmuma vadība prognozē, ka ietekmi uz "Getliņi eko" finanšu stāvokli var radīt grozījumi Dabas resursu nodokļu likumā, kas paredz arī turpmākās izmaiņas dabas resursa nodokļa likmēs.

2020.gadā "Getliņi eko" strādāja ar 27,48 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 21,7% un bija 592 781 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kontrolpakete jeb 97,7% uzņēmuma kapitāla pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.