Menu
 

Aptauja: Interneta veikaliem jākoncentrējas uz lielākām atlaidēm un zemākām cenām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai veiksmīgi attīstītu interneta veikalus Baltijas valstīs, klientiem jāpiedāvā lielākas atlaides un kopumā zemākas cenas nekā klātienes tirdzniecības vietās, savukārt vispieprasītākās preces ir elektronika, apģērbi un apavi. Tas noskaidrots starptautisko piegādes pakalpojumu kompānijas "Venipak" veiktajā iedzīvotāju aptaujā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Kā informē "Venipak" pārstāvji, aptauja tika veikta jaunu cilvēku vidū jeb vecumā no 18 līdz 40 gadiem, tādējādi vērtējot viņu paradumus, iepērkoties klātienē vai interneta veikalos. Vaicājot, cik bieži jūs iepērkaties tiešsaistē, visbiežāk jeb 29% gadījumu respondenti Latvijā pauda, ka vairākas reizes mēnesī. Reizi mēnesī iepērkas 19% jauno cilvēku, bet retāk nekā reizi divos mēnešos - 20%. Līdzīgas atbildes sniedza arī respondenti Lietuvā un Igaunijā, kur vairākas reizes mēnesī tiešsaistē iepērkas attiecīgi 28% un 34% iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Vaicāti, vai pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas iedzīvotāji plāno biežāk apmeklēt klātienes veikalus, lielākā daļa jeb 52% Latvijas respondentu pauda, ka jā, bet turpinās iepirkties arī tiešsaistē. Līdzīgu atbildi sniedza arī Lietuvā un Igaunijā aptaujātie, kuri šo atbildi izvēlējās 54% gadījumu. Igaunijā vairāk jeb 25% norādīja, ka biežāk turpinās iepirksies tiešsaistē neatkarīgi no pandēmijas noteikumu un ierobežojumu atcelšanas, ko Latvijā un Lietuvā izvēlējās attiecīgi 22% un 23%.

"Lai gan iepirkšanās internetā īpaši aktuāla bija Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ, strādājot piegāžu pakalpojumu jomā, redzam, ka arī pašreiz tiešsaistē veikto pirkumu apjoms ir samērā liels un daudzi klienti savus paradumus nemaina, tādējādi turpinot preces pasūtīt attālināti," saka "Venipak" vadītājs Justs Šablinsks, "pašreiz interneta veikalu īpašniekiem jāpievērš uzmanība tam, kā noturēt iedzīvotāju interesi, lai bizness turpinātu attīstīties."

Ņemot vērā to, ka Covid-19 pandēmijas laikā daudzi iedzīvotāji izmantoja iespēju iepirkties tiešsaistē, tādējādi būtiski attīstījās interneta veikali, pašreiz daudziem jādomā, kā turpināt būt pievilcīgiem pircēju acīs, lai nezaudētu klientus. Tāpēc "Venipak" iedzīvotāju aptaujā vēlējās noskaidrot, kas pamudinātu biežāk iepirkties tiešsaistē. Interesanti, ka visās trīs Baltijas valstīs populārā atbilde bija - lielākas atlaides un kopumā mazākas cenas nekā klātienes veikalos, ko Latvijā izvēlējās 66% respondentu, Lietuvā - 71%, bet Igaunijā - 69%. Latvijā nākamās populārākās atbildes bija ātrāks iepirkšanās process un plašāks preču klāsts nekā fiziskos veikalos, stāsta "Venipak" pārstāvji.

Jautājot 18 līdz 40 gadus jauniem iedzīvotājiem, kādas preces viņi vislabprātāk iegādājas tiešsaistē, vispopulārākā atbilde Latvijā, ko izvēlējās 57% respondentu, bija apģērbs un apavi, savukārt tāds pats apjoms cilvēku Igaunijā sacīja, ka pērk elektronikas preces. Lietuvā 55% aptaujāto izvēlas iegādāties elektroniku. Vēl arvien Baltijas valstu iedzīvotājiem būtiski ir, cik ātri prece tiks piegādāta, tādējādi ļaujot attīstīties arī piegāžu servisiem un pakalpojumu sniedzējiem.

Iedzīvotāju aptauju pēc "Venipak" pasūtījuma veica pētījumu kompānija "Norstat", aptaujājot vairāk nekā 500 respondentus katrā no Baltijas valstīm vecumā no 18 līdz 40 gadiem šā gada aprīļa beigās un maijā, vēsta "Venipak" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.