Menu
 

No jūlija Ropažu pagastā būs spēkā jauni ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA “Vilkme” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No šī gada 1.jūlija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,75 EUR/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,36 EUR/m3. Norādītie tarifi tiks piemēroti Ropažu pagastā – Ropažu, Mucenieku, Silakroga, Tumšupes un Zaķumuižas ciemā.

Kā informē SPRK, šobrīd dažādās Ropažu novada teritorijās ir spēkā atšķirīgi ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi un pašvaldības noteiktās maksas. Salīdzinot ar spēkā esošajiem tarifiem un maksām, jaunie tarifi vietām būs augstāki, bet citviet - zemāki. Ropažu, Mucenieku, Silakroga un Tumšupes ciemā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi kopumā būs par 0,16 eiro lielāki, bet Zaķumuižas ciemā – par 0,04 eiro mazāki.

“Vērtējot SIA “Vilkme” tarifus, pozitīvu efektu ir radījis ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma pieaugums. Tomēr, neskatoties uz to, salīdzinot ar 2021.gada faktiskajām izmaksām, kopējās izmaksas komersantam valstī esošā cenu kāpuma dēļ pieaugušas 75 tūkst. eiro apmērā (bez 7% rentabilitātes),” stāsta SPRK Ūdenssaimniecības, depozīta sistēmas un atkritumu departamenta direktore Agnese Kozlovska.

Lielākoties SIA “Vilkme” mainījušās elektroenerģijas izmaksas (ievērojami pieaugusi elektroenerģijas iepirkumu cena), personāla izmaksas (pēdējo gadu laikā pakāpeniski pieaugusi gan minimālā, gan vidējā alga valstī), kā arī pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, jo komersants paredzējis veikt ieguldījumus iekārtu nomaiņā un būvju pārbūvē, kas uzlabos pakalpojumu sniegšanu, skaidro SPRK.

SIA “Vilkme” pēc reorganizācijas procesa noslēgšanās 2020.gadā SPRK iesniedza apstiprināšanai jaunu tarifu projektu. Tarifa izvērtēšanas laikā komersants iesniedza precizētu tarifu projektu un tā izvērtēšanai nepieciešamo papildu informāciju. Precizētajā tarifu projektā iekļautas elektroenerģijas un degvielas izmaksas atbilstoši energoresursu cenu pieaugumam, precizēti nodokļu maksājumi, transportlīdzekļu uzturēšanas u.c. izmaksas.

SPRK secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA “Vilkme” ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. Komisijā atzīmē, ka SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.