Menu
 

"Eko dienās" Ķekavas novadā varēs bez maksas nodot elektropreces un lielgabarīta atkritumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Eko dienās" Ķekavas novadā varēs bez maksas nodot elektropreces un lielgabarīta atkritumus Publicitātes foto

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību oktobra pēdējās brīvdienās – 27. un 28. oktobrī – Ķekavas novadā organizēs "Eko dienu" rudens pasākumu, kura ietvaros iedzīvotāji varēs bez maksas nodod nederīgas elektropreces un lielgabarīta atkritumus.

Abu dienu garumā vairākas novada vietās tiks izvietoti liela izmēra atkritumu konteineri, kuros iedzīvotāji varēs atbrīvoties no sadzīvē nederīgiem lielgabarīta un elektropreču atkritumiem. Elektropreces un lielgabarīta atkritumu savākšana notiks bez maksas, informē uzņēmumā "Clean R".

Atvestos atkritumus iedzīvotajiem pašu spēkiem jāievieto atbilstošajā konteinerā. Ir svarīgi atcerēties, ka atkritumi ir jāievieto pareizajā konteinerā – pie konteinera būs atrodama instrukcija tam paredzamajam sastāvam. Ja informācija tomēr ir nesaprotama, var zvanīt uz SIA “Clean R” Klientu apkalpošanas centru pa tālruni 67111001.

"Eko dienas" norisināsies:

  • Valdlaučos – asfaltētais laukums pie daudzdzīvokļu mājas Atpūtas un Jaunatnes ielas stūrī;
  • Baložos – pie daudzdzīvokļu mājas Rīgas ielā 21 (faktiskā adrese: Kūdras iela 1);
  • Baložos – pie daudzdzīvokļu mājas Kr. Barona ielā 2;
  • Ķekavā – pie t/c “Liiba”, Rīgas iela 22A;
  • Daugmalē – pie vecās katlumājas “Bāliņi”.

"Eko dienu" ietvaros iedzīvotāji var nodot tādas nederīgas elektriskās un elektroniskās iekārtas kā ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas, kā arī radiatorus, putekļu sūcējus, fēnus, gludekļus, kafijas automātus, tosterus, datorus, monitorus, printerus, televizorus, radioaparātus, urbjmašīnas, mobilos tālruņus un citas iekārtas, vēsta "Clean R" pārstāvji.

Savukārt lielgabarīta atkritumu konteinerā drīkstēs ievietot sadzīves atkritumus, kurus lielā izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietotas mēbeles, skapīšus, gultas, krēslus, matračus, citas mēbeļu daļas u.tml.

"Nododot šos priekšmetus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas ir videi kaitīgie atkritumi, ko nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Šīs iekārtas satur sastāvdaļas, kas, nonākot vidē vai saskarē ar cilvēku, var būt ļoti kaitīgas. Nodotā tehnika tālāk nonāks pārstrādes centros, kur to izjauks, atdalot plastmasu un citas pārstrādei derīgās sastāvdaļas," skaidro uzņēmuma pārstāvji. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.