Menu
 

Lidosta "Rīga" šogad plāno apkalpot 2,3 reizes vairāk pasažieru nekā pērn

  • Autors:  LETA
Foto - www.facebook.com/riga.airport Foto - www.facebook.com/riga.airport

Starptautiskajā lidostā "Rīga" šogad plāno apkalpot 5,2 miljonus pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā pērn, kad tika apkalpoti 2,3 miljoni pasažieru, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. 

Viņa norādīja, ka pozitīvas izmaiņas ir redzamas no mēneša uz mēnesi. "Mums ir daudz vairāk pasažieru, nekā bija plānots, un pašlaik mēs pat esam virs optimistiskajām prognozēm," uzsvēra Odiņa. 

Pagājušajā rudenī vēl bija daudz ierobežojumu un neskaidrību, tādēļ lidosta "Rīga" savu budžetu izveidoja, šogad plānojot piecus miljonus pasažieru. Tostarp bija trīs scenāriji - pesimistiskais, ja pandēmija turpinās, optimālais un optimistiskais. Pašlaik sasniegts optimistiskais scenārijs.

Iepriekšējā gadā Rīgas lidostā bija 2,3 miljoni pasažieru, bet 2020.gadā - 2,1 miljons pasažieru. Šogad jau jūnija beigās būs vairāk nekā divi miljoni pasažieru, bet jūlijā visdrīzāk pasažieru skaits pārsniegs visā 2021.gadā apkalpoto apjomu, teica Odiņa.

"Tādēļ ir labas prognozes, ka šā gada budžetu izpildīsim ar uzviju un varēsim sasniegt aptuveni 5,2 miljonus pasažieru," stāstīja Odiņa, piebilstot, ka vēl gan ir daudz neskaidrību par rudeni. Tas attiecas gan uz situāciju ar Covid-19, gan uz inflāciju, jo, visam kļūstot dārgākam, var samazināties cilvēku iespējas ceļot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.