Menu
 

Kūdras ražotāja "Baloži" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 17%

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustrativa nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustrativa nozīme. Foto - arhīvs

Kūdras ražotāja AS "Baloži" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 30.septembrim, bija 1,798 miljoni eiro, kas ir par 17,1% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, tikmēr kompānijas peļņa saruka 2,6 reizes - līdz 79 272 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais finanšu gads kūdras ieguves jomā bijis salīdzinoši veiksmīgs. Tostarp "Baloži" sasniedza nospraustos mērķus frēzkūdras ieguves jomā, kā arī no jauna izraktās gabalkūdras jomā. Pagājušajā finanšu gadā iegūta frēzkūdra 114 000 kubikmetru apmērā, bet grieztā gabalkūdra no jauna iegūta 66 000 kubikmetru apmērā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka arī pārdošanas apmēru ziņā kompānija pagājušajā finanšu gadā sasniedza izvirzītos mērķus. Visa saražotā produkcija realizēta Latvijas tirgū.

Turpmāk, ja laika apstākļi ļaus, kompānijā plānots, ka frēzkūdras ieguve nedaudz samazināsies, bet gabalkūdras ieguve saglabāsies pašreizējā līmenī. "Baloži" vadība skaidro, ka frēzkūras samazinājums saistīts ar neskaidro situāciju attiecībā uz ieguves turpināšanu Medema purvā. Zemes īpašnieks, SIA "Rīgas meži", nav pagarinājis nomas līgumu.

Pagājušajā finanšu gadā "Baloži" turpināja kūdras ieguvi Inčukalna novada Laugas purvā, kā arī Ķekavas un Olaines novadu Medema purvā.

Kompānijas "Baloži" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, bija 2,168 miljoni eiro, kas ir par 27,3% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 32% un bija 207 973 eiro.

Kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmums "Baloži" reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 403 313 eiro. Uzņēmuma lielākais akcionārs ir Dānijas "Pindstrup Mosebrug", kuram pieder 95,82% "Baloži" akciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.