Menu
 

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kritums novembrī mazāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kritums novembrī mazāks nekā ES vidēji

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā novembrī salīdzinājumā ar 2022.gada vienpadsmito mēnesi samazinājusies par 3,4%, kas ir mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pirmdien publicētie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Kritums novembrī gada salīdzinājumā reģistrēts 18 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Īrijā (-30,4%), Beļģijā (-11,6%), Bulgārijā (-10,9%), Nīderlandē (-10,3%) un Igaunijā (-5,8%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide šajā periodā samazinājusies par 1,3%.

Tikmēr kāpums šajā periodā fiksēts Dānijā (+14,4%), Horvātijā (+4,8%), Zviedrijā (+3,4%), Grieķijā (+3,1%), Somijā, Maltā un Spānijā (visās valstīs +1,1%), kā arī Francijā (+0,7%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada samazinājusies par 5,8%, bet eirozonā – par 6,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – oktobri – rūpniecības produkcijas izlaide ES novembrī sarukusi par 0,2%, bet eirozonā – par 0,3%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 16 valstīs, straujākais kritums bijis Grieķijā (-4,1%), Slovākijā (-4%) un Beļģijā (-3,8%), bet lielākais kāpums reģistrēts Dānijā (+9,1%), Slovēnijā (+3,7%), Portugālē (+3,4%) un Igaunijā (+2,7%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide sarukusi par 0,8%, bet Lietuvā – par 0,7%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.