Menu
 

"CrossChem" peļņa pērn samazinājusies gandrīz astoņas reizes

  • Autors:  LETA
Foto - crosschem.lv Foto - crosschem.lv

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" auditētais apgrozījums pērn bija 21,08 miljoni eiro, kas ir par 45% mazāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās gandrīz astoņas reizes - līdz 407 053 eiro, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Auditētajā finanšu pārskatā sniegtā informācija liecina, ka uzņēmuma pašu kapitāls sasniedza 5,51 miljonu eiro un kopējais aktīvu apjoms pieauga par 7%, sasniedzot 14,95 miljonus eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma samazinājums galvenokārt atspoguļo ķīmijas preču un izejvielu cenu tirgus dinamiku 2023.gadā pretēji 2022.un 2021.gados novērotajam. Savukārt izejvielu cenu samazināšanās pozitīvi ietekmēja uzņēmuma likviditāti, ļaujot vairāk investēt attīstībā un modernizācijā, norādīts vadības ziņojumā.

"CrossChem" arī nākamajos gados plāno turpināt attīstīt ķīmisko preču aprites infrastruktūru, palielināt preču portfeli un pakalpojumus, kā arī paplašināt preču noieta tirgus un celt to apjomus.

Vienlaikus vadības ziņojumā norādīts, ka, paplašinot piedāvāto produktu klāstu Baltijā, uzņēmums redz stabilu iespēju 2024.gadā palielināt pārdošanas apjomu un ieņēmumus. Vadības prognozētais apgrozījums 2024.gadā ir 25 līdz 30 miljoni eiro.

"CrossChem" apgrozījums 2022.gadā bija 38,315 miljoni eiro, kas ir par 20,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 1,8 reizes - līdz 3,312 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro. "CrossChem" vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas uz pusēm pieder Janai Muzičenko un Ričardam Andersonam. "CrossChem" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.