Menu
 

"Putnu fabrika Ķekava" saņēmusi LLU gada balvu biozinātnēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

AS “Putnu fabrika Ķekava” saņēmusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) gada apbalvojumu "Uzņēmējs nākotnei 2018", ko pasniedz uzņēmumam par izcilu sadarbību pētniecībā un studiju procesā, kas sekmē jaunu produktu izstrādi, veicina nozares attīstību un inovāciju pārnesi uz ražošanu.

“Ķekava” un LLU cieši sadarbojas jau vairāk nekā 50 gadu un sadarbības formas šo gadu laikā bijušas visdažādākās – atbalsts zinātniskajai pētniecībai, prakses vietas uzņēmumā, kā arī materiālais nodrošinājums studentu praktiskajām nodarbībām. Pateicoties ilggadīgajai sadarbībai, “Putnu fabrikā Ķekava” strādā LLU sagatavoti profesionāļi dažādās specialitātēs – inženierzinībās, pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijās, zooinženierijā.

“Mūsu sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti ir tikpat ilga kā mūsu uzņēmuma vēsture. Nozares attīstību virza zinoši savas nozares eksperti, kuri palīdz uzņēmumam augt un kļūt par nozares attīstības dzinējiem,” uzskata “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs. “Sinerģija ar zinātni vairāk nekā 50 gadu garumā “Putnu fabrikai Ķekava” ir ļāvusi būt ne tikai nozares līderim, bet arī jaunatklājējam, radot nebijušus produktus un jaunas garšas, izveidojot unikālu ražošanas modeli un ceļot kvalitātes latiņu visā nozarē. Arī šobrīd, tieši pateicoties veterinārārstiem, esam sasnieguši tādu putnu labturības līmeni, kas ir ļāvis pirmajiem Baltijā svaigo gaļu marķēt ar zīmi “Audzēts bez antibiotikām”.”

LLU Gada balvas "Uzņēmējs nākotnei" mērķis ir izcelt iedvesmojošus piemērus uzņēmējdarbībā, kas ir izcils paraugs sadarbībai ar LLU zinātniekiem, kopīgi radot izcilību pētniecībā un studijās, veicinot attīstību un inovāciju pārnesi uz ražošanu, tā uzlabojot Latvijas konkurētspēju un nodrošinot gudru, ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.