Menu
 

Cūku audzēšanas kompleksa "Ulbroka" apgrozījums pērn sarucis par 8,5%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Cūku audzēšanas komplekss SIA "Ulbroka" pērn strādāja ar 5,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājusies vairākkārt - līdz 290 104 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums aizvadītajā gadā ir saistīts ar cūkgaļas cenas kritumu.

"Ulbroka" vadība norāda, ka pērn kompānija pārbūvēja monobloku labturības, vides un biodrošības prasību nodrošināšanai. Lai atjaunotu ganāmpulku, kompānija iegādājās vaislas dzīvniekus no Austrijas uzņēmuma "SZV Besamung", kā arī vaislas kuiļu biomateriālus no uzņēmuma "HYPOR".

Kompānijas vadība arī uzsver, ka joprojām liela uzmanība tiek pievērsta biodrošības pasākumiem saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos Latvijā.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka turpmāk kompānijas attīstība neparedz palielināt dzīvnieku skaitu esošajās ēkās, bet plāno pievērst uzmanību ražošanas efektivitātes palielināšanai.

Saskaņā ar informāciju "Firmas.lv", "Ulbroka" 2017.gadā strādāja ar 6,094 miljonu eiro apgrozījumu un 1,263 miljonu eiro peļņu.

"Ulbroka" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 707 408 eiro. Uzņēmuma darbības joma ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, lopbarības ražošana un tirdzniecība, kā arī elektroenerģijas ražošana. "Ulbroka" pilnībā pieder Aivaram Koktam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.