Menu
 

Vairums Latvijas iedzīvotāju nekādi nav reaģējuši uz ziņām par naudas atmazgāšanu reģiona bankās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nekā nav reaģējuši uz pēdējos mēnešos izskanējušajām ziņām par naudas atmazgāšanas gadījumiem Baltijas un Zviedrijas bankās, kā arī izmaiņām banku darbības regulējumā, liecina SKDS aptauja, kura veikta pēc aģentūras LETA pasūtījuma.

No aptaujas dalībniekiem 62,8% ir norādījuši, ka pēc šo ziņu izskanēšanas neko nav darījuši un tās nekādā veidā tos nav ietekmējušas.

Vienlaikus 15,6% aptaujas dalībnieki ir atzinuši, ka izvērtēja savas pamatbankas reputāciju un potenciālos darbības riskus.

Tāpat ir daļa iedzīvotāju, kuri ir gatavi apsvērt to, kā vispār nākotnē veidot sadarbību ar finanšu pakalpojumu sniedzējiem. Piemēram, 9,2% sacījuši, ka plāno vispār mazāk izmantot banku pakalpojumus, 4,4% esot mainījuši finanšu paradumus, piemēram, vairāk izmantojot skaidu naudu, 2,4% apsver savu nākotnes finanšu plānu mainīšanu, piemēram, attiecībā uz kredītu ņemšanu.

Tomēr kaut ko konkrēti ir darījuši ļoti maz Latvijas iedzīvotāju. Tikai 2,6% ir minējuši, ka pēdējā laika informācijas iespaidā ir atvēruši kontus citā bankā, un 0,8%, ka kontu kādā bankā ir slēguši.

Aptauja veikta šā gada aprīlī, aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentus visā Latvijā.

Ar pilniem aptaujas datiem var iepazīties LETA "Banku apskata" 2019.gada maija izlaidumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.