Menu
 

"Olaines kūdras" apgrozījums pērn samazinājās par 36,4%

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kūdras ieguves uzņēmums "Olaines kūdra" pagājušajā gadā strādāja ar 975 436 eiro apgrozījumu, kas ir par 36,4% mazāk nekā iepriekšējā gadā, vienlaikus vairākkārt samazinājušies arī zaudējumi – līdz 19 474 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Olaines kūdra" 94% no kopējās produkcijas realizēja iekšējā tirgū, bet 6% izveda uz citām Eiropas Savienības valstīm. Pērn uzņēmums salīdzinājumā ar 2017. gadu ieguva par 50% vairāk frēzkūdras.

Aizvadītajā gadā uzņēmums veica kūdras ieguves lauku remontdarbus, kā arī jaunajiem kūdras ieguves laukiem turpināja ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru, teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība plāno 2019. gadā turpināt iesāktos kūdras ieguves lauku remontdarbus, kā arī iegādāties mūsdienīgu tehniku, kas ļaus efektīvāk un kvalitatīvāk veikt kūdras ieguves darbus, kā arī uzlabos darbinieku darba apstākļus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā "Olaines kūdra" strādāja ar 1,533 miljonu eiro apgrozījumu un 166 440 eiro zaudējumiem. Uzņēmums ir dibināts 1991. gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,672 miljoni eiro. "Olaines kūdra" vienādās daļās tieši un netieši (caur SIA "Florabalt") pieder Vācijas pilsoņiem Heningam Franzam Štrengem un Kristianam Štrengem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.