Menu
 

Trešdiena, 08 Februāris 2023

Domnīcā "S!nerģija" aktualizē jautājumu par jēgpilnu vides reklāmu Siguldas novadā

7.februārī kultūras centrā “Siguldas devons” ar sarunu par tematu “Siguldas pilsētas un pagastu seja” jeb reklāmu novada teritorijā tika atklāts domnīcu cikls “S!nerģija”. Pirmajā tikšanās reizē vairāk nekā 30 sarunas biedru lokā tika diskutēts un rastas atbildes, kas tiks izmantotas, izstrādājot Siguldas novada pašvaldības saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu, pavēstīja novada domē.

Lasīt vairāk...

Kā vide ietekmē svara pieaugumu vai zudumu? Komentē uztura speciāliste

Vides ietekme uz svara samazināšanu ir pierādīta mūsdienu zinātniskajos pētījumos. Svara zaudēšanas panākumus ietekmē demogrāfiskie, biheiviorālie (uzvedības), sociālie un vides faktori.  Svara korekcijas un labsajūtas centra “Via Vitalité”  vadītāja Maija Atvara un uztura speciāliste Ksenija Andrijanova dalās vērtīgās atziņās un praktiskos piemēros, kā vide veicina vai nomāc svara zaudēšanu.

Lasīt vairāk...

Arnis Vērzemnieks: Apsardzes jomā turpina "uzdzīvot ēnas"

Drošība ir prioritāte valstij un ikvienam no mums. To varam attiecināt gan uz aizsardzību, gan ekonomiku. Tā caurstrāvo labklājību, uzņēmējdarbību un valsts politiku. Diemžēl ēnu ekonomika un citi negodīgi spēles noteikumi apsardzes jomā rada reālus drošības apdraudējuma riskus. Kādēļ publiskais sektors samierinās ar sadarbību ar likumpārkāpējiem, kā arī rada tādus apstākļus, kas samazina iespējas konkurences cīņā uzvarēt godprātīgiem apsardzes komersantiem?

Lasīt vairāk...

Kāpēc kompostkaudze nav īstā vieta baterijai

Pēdējā laikā atkal tiek aktualizēta bateriju šķirošana. Acīmredzot ar to sabiedrībai veicas grūti, kaut arī speciāli konteineri izlietoto bateriju nodošanai ir pieejami teju katrā veikalā. Paradumu baterijas izmest līdz ar sīpolu mizām un kafijas biezumiem tomēr vajadzētu mainīt. Nereti niecīgais priekšmets, kas darbina ļoti daudzas ikdienā nepieciešamas ierīces, vienlaikus ir īsta indes krātuve, kas, nonākot sadzīves atkritumos, var radīt pamatīgu postu.

Lasīt vairāk...

Saules paneļi ne tikai privātmājā: seši soļi to ieviešanai dzīvokļu īpašniekiem

Laikā, kad saules paneļi uz privātmājas jumta vairs nav retums, par zaļās enerģijas ražošanu aktīvāk domā arī daudzdzīvokļu mājās dzīvojošie. Atšķirībā no privātmājām daudzdzīvokļu ēkas ar saules paneļu sistēmām pagaidām tiek aprīkotas reti, taču sagaidāms, ka to sekmēs pērn veiktie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā, kas nosaka vadlīnijas jaunas neto norēķinu sistēmas ieviešanai un energokopienu veidošanai. Detalizēta likuma izmaiņu ieviešanas kārtība vēl tiek izstrādāta atbildīgajās institūcijās, bet iespēja uzstādīt saules paneļus un sākt izmantot pašu ražotu elektrību ir jau šobrīd.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.