Menu
 

Ceturtdiena, 22 Septembris 2022

Pavļuts: Ja mediķu prasības netiks pildītas, būs jārēķinās ar vērienīgiem protestiem

Jārēķinās ar to, ka mediķi sekos līdzi nākamo gadu valsts budžeta veidošanai un iestāsies par to, lai finansējums atalgojuma palielināšanai būtu, bet, ja mediķu prasības netiks pildītas, būs sagaidāmi vērienīgi protesti, ceturtdien pēc Veselības ministrijas (VM) tikšanās ar ārstniecības nozares organizācijām sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lasīt vairāk...

Akcijā "Sasildi Ukrainu" aicina ziedot silto apģērbu, segas un sildītājus

Latvijas Samariešu apvienība (LSA) aicina neaizmirst karadarbībā cietušos ukraiņu civiliedzīvotājus un, aktualizējot sezonāli nepieciešamās preces un produktus, uzsāk akciju “Sasildi Ukrainu”, kuras laikā līdz 1.novembrim aicina ziedot vīriešu, sieviešu un bērnu silto apģērbu, segas, pārvietojamos sildītājus, termosus un citas preces, kas palīdzēs sasildīties.

Lasīt vairāk...

"Altum": Uzņēmumi atbalstam energoefektivitātes paaugstināšanai varēs pieteikties no oktobra beigām

Uzņēmumi atbalstam energoefektivitātes paaugstināšanai, atjaunojamo energoresursu (AER) tehnoloģiju plašākai izmantošanai un elektroauto iegādei varēs pieteikties no oktobra beigām, ceturtdien "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") un Ekonomikas ministrijas (EM) rīkotajā diskusijā sacīja "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Lasīt vairāk...

Saeima konceptuāli atbalsta latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusa nodrošināšanas likuma projektu

Lai izskaustu nostiprinājušos praksi ikdienas saziņā darba vidē un pakalpojumu sniegšanā līdztekus izmantot latviešu un krievu valodu, kā arī nodrošinātu iespējas visiem Latvijas iedzīvotājiem ikdienā lietot valsts valodu vai apgūt to, Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusa nodrošināšanas likuma projektu. Lai likuma grozījumi stātos spēkā, tie Saeimai jāatbalsta vēl divos lasījumos. 

Lasīt vairāk...

Pieaug ceļu satiksmes negadījumu skaits ar skūteriem; apdrošinātāji aicina rūpēties par drošību

Ceļu satiksmes negadījumi ar velosipēdu iesaisti 2022. gada pirmajā pusgadā notikuši par 42% mazāk nekā pērn, savukārt satiksmes negadījumi ar elektrisko skrejriteņu līdzdalību ir dubultojušies, liecina Valsts policijas informācija. 2022. gada pirmajā pusgadā Latvijā ir notikuši 204 ceļu satiksmes negadījumi ar velosipēdistu iesaisti (2021. gada pirmajā pusē – 351), ar elektroskrejriteņu iesaisti – 155 negadījumi (2021. gadā – 88).

Lasīt vairāk...

"Maxima Latvija" atklāj jaunu "Mans veikals" koncepta veikalu Ķekavā

Pēc vairāku mēnešu darba durvis ver trīs jaunā koncepta veikali Ķekavā, Gaismas ielā 1, blakus nozīmīgajam A7 autoceļam, kā arī Ludzā un Dobelē. Šajās pilsētās šie ir pirmie vienotā “Mans veikals” koncepta veikali, kas piedzīvojuši ievērojamas pārmaiņas, lai veikalu apmeklētājiem iepirkšanās būtu vēl patīkamāka un ērtāka. Koncepts paredz plašākas veikala telpas un intuitīvāku izkārtojumu, kā arī ieviestie uzlabojumi ļaus darbiniekiem veikt ikdienas pienākumus efektīvāk. Pēc uzņēmuma informācijas, visu veikalu pielāgošanā, tostarp telpu pilnveidošanā, investēti vairāk nekā 320 tūkstoši eiro.

Lasīt vairāk...

Kā fiziskās aktivitātes palīdz mācībās

Arvien tumšākie rudens rīti un neierastā slodze pēc garā vasaras brīvlaika liek par sevi manīt uzstājīgāk. Atteikšanās līst ārā no gultas un ēst brokastis, lūgumi ļaut neapmeklēt vismaz pirmo stundu un citi skolēnu untumi daudzās ģimenēs pamazām sāk kļūt par ikdienas paradumiem. Te var palīdzēt fiziskās aktivitātes. Pat ja tā ir tikai izstaipīšanās, vēl esot gultā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.