Menu
 

Izdots Siguldai veltīts mūzikas albums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Bērnu vokālā studija "Siguldiņa" un mūziķi Juris Kaukulis, Kārlis Kazāks, Juris Lisenko un Zanda Krastiņa aicina uz jaunā mūzikas albuma "Es esmu Sigulda" prezentācijas pasākumu, kas notiks 4. septembrī plkst. 17.00 pie Siguldas gaisa trošu vagoniņa.

Siguldai veltītajā mūzikas albumā dziesmas radījuši novadnieki Juris Kaukulis, Kārlis Kazāks, Juris Lisenko un Zanda Krastiņa. Albumā skan dziesmas par Gaujas tiltu, izstāstīts viedā Siguldas spieķa stāsts, izdziedāti gaisa trošu vagoniņa piedzīvojumi, bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda” gūtās uzvaras un lidojums ar atrakciju "Zērglis”. Mūzikā tas viss skan caur smiekliem un nopietnību, ar Siguldas aizrautību un īstu bērnu prieku, stāsta vokālās studijas "Siguldiņa” vadītāja, pianiste un mūzikas pedagoģe Elīna Gruzniņa.

Albuma prezentācijas pasākumā pie gleznainās Gaujas senlejas tiks atskaņotas dziesmas no jaunā mūzikas albuma. Apmeklētāji klātienē varēs satikties ar dziesmu autoriem un albuma veidotājiem.

2017. gadā Siguldā koncertzālē "Baltais flīģelis" pirmatskaņojumu piedzīvoja koncertuzvedums "Es esmu Sigulda", kas ieguva "Siguldas novada pašvaldības gada balvu kultūrā 2017" nominācijā "Gada balva mūzikā". Doma par mūzikas albuma izveidi, kas bija radusies pirms vairākiem gadiem, tika realizēta pēc koncertuzveduma, kurā atskaņotās dziesmas tagad iemūžinātas jaunajā mūzikas albumā, norāda E. Gruzniņa.

Vokālā studija "Siguldiņa” izveidota 2012. gadā. Ansambļa septiņos pastāvēšanas gados bērni snieguši desmitiem koncertu. Ansamblis ir regulārs Latvijas Televīzijas raidījuma "Kas te, es te” viesis un konkursa "Nāc sadziedāt” dalībnieks.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.