Menu
 

Foto: Populāri dziedātāji un grupas prezentē jaunās sezonas koncertprogrammas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Matīss Markovskis Foto - Matīss Markovskis

Rudens un ziemas sezonā pašmāju mūziķi un grupas aicinās uz koncertiem: turpināsies dziedātāja Igo un leģendārās grupas “Credo” jubilejas koncerttūres, notiks dzejnieka Vika (Viktora Kalniņa) 80 gadu jubilejai veltītie koncerti, ar vairākiem koncertiem 65 gadu jubileju svinēs kantrīmūziķis Edvīns Zariņš; ar vērienīgu koncertu 70 gadu jubileju svinēs populārais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš; gaidāmas arī vairākas interesantas Ziemassvētku un Vecgada koncertprogrammas.

21.septembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, 28.septembrī Latgales vēstniecībā GORS, 24.oktobrī Jelgavas KN, 14.novembrī VEF Kultūras pilī  dziedātājs Igo ar rudens koncertiem turpinās atzīmēt savus 40 gadus uz skatuves. Koncerta pirmajā daļā skanēs komponista Jāņa Strazda un Igo koncertprogramma “Uguns”, bet koncerta otrajā daļā – Igo “zelta repertuārs”.

16.oktobrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 2.decembrī VEF Kultūras pilī un 7.decembrī Limbažu Kultūras namā izskanēs krāšņs lielkoncerts “Vienā elpā” kurā piedalīsies dziedātāji Aija Andrejeva, Ieva Kerēvica, Agnese Rakovska, Ingus Pētersons, Igo un Atis Ieviņš, Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis) un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā.

19.oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 22.novembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks koncertsKalniņš & Kalniņš / Vikam – 80”, kurā 80 gadu jubilejā tiks sumināts dzejnieks un daudzu populāru dziesmu tekstu autors Viktors Kalniņš (saukts arī par Viku). Dzejnieka jubilejas koncertā piedalīsies grupa “Turaidas Roze” un dziedātāji Olga Rajecka, Uģis Roze un Zane Gudrā.

19.oktobrī “Hanzas Peronā” norisināsies slavenā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa jubilejas pasākums “Kas var būt labāks par šo! Mārtiņa Rītiņa talantu suminot”. Vakaru, kura vadība uzticēta JRT aktierim Gundaram Āboliņam un TV personībām Baibai Sipeniecei-Gavarei un Valteram Krauzem, ar saviem priekšnesumiem kuplinās daudzi pazīstami mākslinieki, operdziedātāja Evija Martinsone, “Čikāgas piecīšu” dalībniece Lorija Vuda, Jauno Jāņu Orķestris, Ieva Akuratere u.c. viesi. Vakara gaitā gaidāmi dažādi pārsteigumi.

20.oktobrī Latgales vēstniecībā GORS, 30.oktobrī Smiltenes pilsētas Kultūras centrā 6.novembrī Jelgavas Kultūras namā un 19.novembrī un 21.novembrī VEF Kultūras pilī 45 gadu jubileju turpinās svinēt leģendārā grupa „Credo”. Abos koncertos uz skatuves kāps grupas zelta sastāvs, lai visi kopā izpildītu grupas radīto un izskanējušo mūziku cauri vairākiem gadu desmitiem. 

31.oktobrī Ogres Kultūras centrā, 20.novembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” un 29.novembrī Tukuma Kultūras namā izskanēs Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Bērziņa jaunā dzejas un dziesmu programma “Es šonakt sēdēšu uz jumta” – divpadsmit īpaši viņam rakstītas jaunas dziesmas ar Leona Brieža, Guntara Rača un Jāņa Petera vārdiem, kā arī izcilu dzejnieku dzejas lasījumi Andra Bērziņa interpretācijā.

9.novembrī Bauskas Kultūras centrā un 3.decembrī VEF Kultūras pilī izskanēs grupas “Dakota” līdera Edvīna Zariņa 65 gadu jubilejas koncerti. Kā atzīst jubilārs, koncertu programma vēl tikai top, taču abos koncertos noteikti skanēs gan vecās un labi zināmās dziesmas, gan jauni skaņdarbi no topošā albuma.

15.novembrī uz “Improvizācijas nakti” VEF Kultūras pilī aicina labākie Latvijas improvizatori. Šajā vakarā skatītājus izklaidēs grupa “Dziļi violets” & Co. Vakars dzirkstīs: koncerts, dejas, improvizācijas, uzkodas un atspirdzinoši dzērieni bohēmiskā gaisotnē! Pagaidām visi pasākuma viesi vēl netiek atklāti, lai saglabātos maza intriga.

8.decembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, 18.decembrī Dobeles Kultūras namā, 19.decembrī Liepājas OC Rožu zālē, 20.decembrī Latgales vēstniecībā GORS, 21.decembrī Gulbenes Kultūras centrā, 23.decembrī Rīgā, Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, 25.decembrī Ķekavas Kultūras namā, 26.decembrī Jelgavas KN,  izskanēs izcilā dziedātāja Ingus Pētersona 60 gadu jubilejas koncertprogramma  “Vienkāršais brīnums”, kuras programmā iekļauti Franča Šūberta, Sezāra Franka, Madara Kalniņa, Raimonda Paula un, protams, Jāņa Lūsēna skaņdarbi.

18.decembrī Mārupes Kultūras namā, 20.decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā, 21.decembrī koncertzālē “Valmiera”,  22.decembrī Talsu Ev. Lut. Baznīcā, 23.decembrī Kultūras centrā “Siguldas Devons”, 25.decembrī Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā un Ogres Sv. Meinarda katoļu baznīcā, 26.decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 27.decembrī Jelgavas Sv. Annas Ev. Lut. Baznīcā un 28.decembrī Krustpils Kultūras namā uz Ziemassvētku koncertiem aicina dziedātājs un grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs, koklētāja Laima Jansone un “Tautumeitas”. Koncertprogrammas ideja ir parādīt, ka gan kristīgajā Ziemassvētku mūzikā, gan latvju Ziemassvētku dainās ir ļoti daudz kopīgā.

31.decembrī plkst.13 un 16 VEF Kultūras pilī ikviens tiek aicināts Veco gadu pavadīt, izbaudot koncertprogrammu “Žurku žurka 2020”, kurā atskatīsimies uz aizvadītā gada interesantākajiem notikumiem, zīlējot, kas notiks 2020.gadā, dziedāsim un smiesimies, kā jau tas piestāv Vecajam gadam. Lai to godam izdarītu, talkā aicināsim Latvijas Nacionālā teātra dziedošos aktierus, kuru interpretācijā skanēs vecas, jaunas un visnotaļ aktuālas dziesmas (protams, esat aicināti tās dziedāt līdzi!).

31.decembrī plkst.22 VEF Kultūras pilī sāksies Jaunā gada sagaidīšanas balle ar populāru dziedātāju un grupu koncertiem, dejām līdz rīta gaismai, mielastu, dažādiem pārsteigumiem, 11.novembra krastmalā notiekošā salūta un Valsts prezidenta apsveikuma skatīšanos uz lielā ekrāna pusnaktī, un vēl un vēl… Pasākuma vadības groži būs uzticēti kādai populārai šovbiznesa personībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.