Menu
 

Foto: Bērnu vokālā studija "Siguldiņa" un mūziķi izdevuši albumu "Es esmu Sigulda"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Aivars Stiglics Foto - Aivars Stiglics

4.septembrī pie Siguldas gaisa trošu vagoniņa notika mūzikas albuma “Es esmu Sigulda” prezentācijas pasākums. Siguldai veltītajā unikālajā mūzikas albumā dziesmas radījuši un iedziedājuši novadnieki Juris Kaukulis, Kārlis Kazāks, Juris Lisenko un Zanda Krastiņa.

2017.gadā Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” pirmatskaņojumu piedzīvoja koncertuzvedums “Es esmu Sigulda”, kas ieguva “Siguldas novada pašvaldības Gada balvu kultūrā 2017” nominācijā “Gada balva mūzikā”. Kā saka CD albuma idejas autore un producente Elīna Gruzniņa, “doma par mūzikas albuma izveidi, kas bija radusies pirms pāris gadiem, tika realizēta pēc koncertuzveduma, kurā atskaņotās dziesmas tagad iemūžinātas jaunajā mūzikas albumā”.

Albuma prezentācijas pasākumā pie gleznainās Gaujas senlejas tika atskaņotas dziesmas no jaunā mūzikas albuma. Kopumā tajā ietvertas astoņas skanīgas dziesmas par Gaujas tiltu, iedvesmas Ievas ziedu, izstāstīts viedā Siguldas spieķa stāsts, izdziedāti Gaisa vagoniņa piedzīvojumi, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” uzvaras un lidojums ar atrakciju “Zērglis”. Mūzikā tas viss skan caur smiekliem un nopietnību, ar Siguldas aizrautību un īstu bērnu prieku.

Prezentācijas viesi klātienē tikās ar dziesmu autoriem un albuma veidotājiem, piedalījās erudīcijas konkursā, atbildot uz jautājumiem par Siguldas vagoniņu, bet mazākie apmeklētāji varēja izbaudīt ziepju burbuļu priekus. Pasākuma vadītāja lomā iejutās “Sigulda Adventures” radošais direktors Miķelis Visockis.

CD albums būs pieejams Siguldas vagoniņa kasē, Jāņa Poruka ielā 14 un Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrā, Ausekļa ielā 6.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.