Menu
 

"Izlaušanās spēle "Latvija"" saņēmusi Eiropas līmeņa apbalvojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pērn, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” komanda radīja jaunu un vēl neredzētu pārbaudījumu partiju līderiem – “Izlaušanās spēli “Latvija””. Otrdien Romā Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) Radošuma forumā no visiem prezentētajiem formātiem tieši LTV prezentētā izlaušanās spēle ieguva lielāko foruma dalībnieku atbalstu un kļuva par šī gada uzvarētāju.

Eiropas sabiedrisko televīziju pārstāvji prezentēja kopumā 18 jaunus formātus, informēja LTV. Uzvarētājus noteica anonīms foruma dalībnieku un viesu balsojums – tajā piedalījās ne vien pārējo 17 formātu veidotāji un citi EBU dalīborganizāciju pārstāvji, bet arī EBU Formātu grupas vadība un satura izplatītāji, kas sadarbojas ar pasaules lielākajām raidorganizācijām.

Otro un trešo vietu ieguva Norvēģijas sabiedriskā televīzija (NRK). Otrajā vietā ierindojās projekts “Top 10” – izklaidējošs vakara šova formāts visai ģimenei, kurā slavenībām jāieskatās populārās mūzikas nesenajā vēsturē, un, veicot dažādus uzdevumus, jāmēģina noskaidrot kāda konkrēta gada populārāko dziesmu tops. Savukārt trešo vietu ieguva izglītojoši izklaidējošs projekts “Ridiculously Smart”, kurā sadarbojas zinātnieki un “stand-up” komiķi.

“Izlaušanās spēle “Latvija”” tika veidota kā izaicinājums partiju līderiem, kuriem bija jāpierāda, ka viņi spēj darboties komandā, lai atrisinātu āķīgus uzdevumus. Vēl neviens LTV raidījums līdz šim nebija licis partiju līderiem mesties guļus zem galda, noaut kājas, nēsāt trepes, strīdēties savā starpā un mēģināt pierādīt, ka viņi spēj būt komanda ārpus politiķu ierastajiem rāmjiem. Projekts ir novērtēts arī Latvijā – tas tika atzīts par 2018. gada labāko satura debiju LTV darbinieku balsojumā, kā arī saņēma Latvijas žurnālistu asociācijas specbalvu.

“Aizliegtā paņēmiena” veidotājs un vadītājs, LTV Ziņu dienesta galvenais redaktors Guntis Bojārs priecājas, ka ar izlaušanās spēli izdevās pārsteigt ne vien pašiem sevi, auditoriju un politiķus Latvijā, bet arī profesionāļus no “augstākās raudzes televīzijām”. “Mēs saņēmām daudz komplimentu, citu televīziju pārstāvji nāca klāt un teica – o, jums super spēle, cik aizraujoši! Protams, uzreiz radās jautājumi par to, kā mēs politiķus dabūjām iekšā istabā,” par reakcijām pēc formāta prezentācijas stāsta Guntis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.