Menu
 

Dailes teātra aktieri kultūras ministram apliecina gatavību līdzdarboties rīcības plāna izstrādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kultūras ministrija Foto - Kultūras ministrija

Trešdien kultūras ministrs Nauris Puntulis un ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone tikās ar Dailes teātra aktieru trupas pārstāvjiem Rēziju Kalniņu un Arturu Skrastiņu. Tikšanās laikā Dailes teātra aktieru kolektīva pārstāvji informēja par esošās situācijas rašanās iemesliem, informēja Kultūras ministrijā.

“Aicināju aktieru kolektīvu aktīvi līdzdarboties situācijas risinājuma īstermiņa un ilgtermiņa rīcības plāna izstrādē, kuru oktobra vidū kolektīvam, ministrijai un plašākai sabiedrībai prezentēs teātra vadītājs Andris Vītols,” tikšanās laikā akcentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis. “Būtiski, lai esošā situācija tiktu risināta cieņpilni, respektējot radošo personību devumu Dailes teātra attīstībā. Saņēmu apliecinājumu par gatavību līdzdarboties,” norādīja ministrs.

“Mums bija svarīgi sadzirdēt, ka ministrijai ir būtisks trupas redzējums par teātra attīstību, kurā svarīga loma ir Smiļģa teātra tradīcijām. Kā aktieru trupas pārstāvji akcentējām, ka esam gatavi līdzdarboties īstermiņa plāna izstrādē. Mums ir svarīgi, lai šī situācija tiktu atrisināta racionāli, domājot par teātra izaugsmi un attīstību, kā arī mūsu uzticamo skatītāju,” izteicies Artūrs Skrastiņš.

Kā ziņots, Dailes teātra aktieri izteikuši neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Dž. Dž. Džilindžeram un informējuši par to teātra direktoru Andri Vītolu. Dailes teātra vadība panākusi mutisku vienošanos ar Džilindžeru par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tuvākajā laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.