Menu
 

"Cabaret" komanda aicina uz koncertiestudējumu "Cabaret Absints"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Visu decembra nogali un nākamā gada janvārī H206 kvartālā norisināsies iestudējums “Cabaret Absints”, kura režisors Viktors Runtulis un viņa komanda ir atgriezusies 20.gadsimta trīsdesmitajos gados, kad Eiropā un ASV sāka veidoties vietas, kurās pulcējās radošas personības un dzīves baudītāji. Īpaša izrāde gaidāma 31.decembrī, kad kopā ar iestudējuma varoņiem un māksliniekiem būs iespēja krāšņi sagaidīt Jauno gadu.

“Mākslinieki pa vienam vai vairāki uzstājās uz skatuves – kāds dziedāja, cits dejoja vai skaitīja dzeju, vēl cits to visu iemūžināja gleznā.  Pārējie, bohēmas un absinta virpuļa apņemti, vērtēja un baudīja šīs dzīvās performances. Esam saglabājuši gan šo intīmo uzstāšanās formu, gan arī izveidojuši ļoti krāšņas un iespaidīgas kulminācijas, kurās iesaistīti visi iestudējuma personāži: mūziķi, aktieri, horeogrāfi, cirkus mākslinieki, kostīmu un skatuves dizaineri, kā arī tehniskā komanda,” stāsta iestudējuma režisors Viktors Runtulis.

Arī šogad turpināsies iestrādātās “Cabaret” vakaru tradīcijas – viss sāksies jau no pašas ieejas ar atraktīvu aktieru un mūziķu iesaistīšanos viesu sagaidīšanā, turklāt, lai tuvinātos pagājušā gadsimta 30.gadu sajūtai, džeza orķestris ir papildināts ar papildus pūtēju sastāvu, savukārt dejotāji, ieturot tā laika stilistiku, savā horeogrāfijā variēs no stepa līdz pat laikmetīgi akrobātiskām kustībām,” stāsta iestudējuma režisors Viktors Runtulis un atklāj, ka jaunumi šogad ir galveno personāžu un solistu sastāvā.

Talantīgajai “Cabaret” dīvai Elzai Rozentālei (grupa “Bur Mani”) šogad pievienojušies jauni skatuves kolēģi Katrīna Anna Vīgante (“Radio Trio”) un Miķelis Putniņš (grupa “Ezeri”). Muzikālā restorāna saimnieka lomā šogad iejuties Intars Rešetins, savukārt aktieru un mīmu sastāvu papildinās grupas “Rahu the Fool” dalībnieki, bet 31.decembrī notiekošajās “Cabaret” Jaungada svinībās viesosies arī grupa “Very Cool People”.

Ieeja pasākumā – no plkst. 20. Pirms izrādes foajē un zālē darbosies aktieri, mākslinieki, fotogrāfi, mūziķi. Plkst. 20.45 koncertiestudējuma “Absints” 1. daļa, kurā piedalās džeza grupa, solisti, dejotāji, aktieri, akrobāti, konferansjē, u.c. Pēc pirmās daļas ir starpbrīdis (30 min.); iestudējuma otrā daļa arī ilgst vienu stundu. Pēc koncertiestudējuma sāksies vakara neformālā daļa, darbosies DJ un fotostends u.c.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties www.aula.lv

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.