Menu
 

Komponists Jānis Strazds jubileju svinēs ar koncertiem Rīgā un Liepājā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Edgars Pohevičs Foto – Edgars Pohevičs

Atzīmējot 40 gadu jubileju, komponists Jānis Strazds klausītājus aicina uz diviem atšķirīgiem koncertiem, kas notiks 13.februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 14.februārī Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”. Kā saka komponists, gan Rīgā, gan Liepājā skanēs zināmas, koncertos un radio dzirdētas dziesmas, un arī vairāki pirmatskaņojumi.

13.februārī koncertā VEF Kultūras pilī piedalīsies dziedātāji Igo, Antra Stafecka, Andris Ērglis un Normunds Rutulis , kā arī Jāņa Strazda grupa un koris “Lins”.  Romantiskajā koncertprogrammā iekļautas dziesmas “Ripoja akmens”, “Spēle”, “Zaļā zeme”,  “Nojausma”, kā arī skaņdarbi no Jāņa Strazda un Jāņa Petera mūzikas cikla “Lins” un no Jāņa Strazda un Igo albuma “Uguns”. Īpaši lūgtie viesi – dzejnieki Jānis Peters un Guntars Račs.

Savukārt 14.februārī “Lielajā dzintarā” Jānis Strazds jubileju svinēs koncertā “Strazda dziesmas” kopā ar kolēģiem, draugiem un domubiedriem mūzikā. Šajā vakarā uz skatuves kāps Igo, Andris Ērglis, Kaspars Tīmanis, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Ginta Krievkalna, Kristīna Zaharova, Dainis Skutelis, Juris Kristons, Māris Kupčs, Ivars Kalniņš, Gundars Lintiņš, Aivars Meijers, Kristens Kupčs, J. Strazda un A. Ērgļa pirmā grupa “Berm”, Liepājas teātra aktieru ansamblis “Aģenti”, jauktais koris “Laiks” ar diriģenti Ilzi Balodi un daudzi citi.

Šī vakara koncerta programmā iekļautas nopietnas un mazāk nopietnas dziesmas ar dzejnieku Jāņa Petera, Guntara Rača, Māras Zālītes, Igo, Agneses Līcītes, Maijas Kalniņas u.c. vārdiem; skaņdarbi no dziesmu cikla “Lins”, kas tapis sadarbībā ar leģendāro dzejnieku Jāni Peteru, kā arī no cikla “Uguns”, kas radīts kopā ar dziedātāju Igo.

Biļetes uz abiem koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.