Menu
 

Salaspils mūsdienu deju grupa "Buras" dodas koncerttūrē, viesosies arī Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Salaspils mūsdienu deju studija “Buras” dodas koncerttūrē pa Latviju, piedāvājot skatītājiem uzvedumu pēc multiplikācijas filmas “Inside Out” (“Prāta spēles”) motīviem. Koncerta programmā piedalīsies 85 deju studijas audzēkņi vecumā no 7 līdz 17 gadiem.

Pirms kāda laika devu saviem dejotājiem iespēju izvēlēties filmu vai multfilmu, pēc kuras motīviem veidot uzvedumu, un esmu ļoti priecīga, ka audzēkņi izvēlējās tieši multfilmu “Prāta spēles”, jo arī mani jau pēc pirmās multenes noskatīšanās reizes uzrunāja tās stāsts,” par uzvedumu stāsta deju studijas vadītāja, horeogrāfe un koncerta režisore Edīte Ābeltiņa. “Jau jūtams zināms gandarījums, jo gaidāmais uzvedums sanācis tikpat spilgts, humora un jutekliskuma pilns, kā pati multfilma.”

Koncertā redzamie numuri veidoti dažādos deju stilos, starp kuriem pārstāvēta laikmetīgā deja, hiphops, breiks, kā arī tajā iekļauti dažādi akrobātiskie elementi. Ar dejas un kustības palīdzību deju studija “Buras” nodos multfilmas stāstu skatītājiem. Koncerta garums ir stunda un 15 minūtes, un stāsts tā laikā tiek nodots koncentrētā veidā, līdz ar to tas lieliski piemērots gan pašiem jaunākajiem skatītājiem, gan jauniešiem un viņu vecākiem.

“Pirms došanās uz koncertu ļoti iesaku noskatīties pašu multfilmu “Prāta Spēles” (“Inside Out”), lai ikvienam būtu vēl interesantāk vērot, kā caur deju risinās multfilmas sižets,” aicina deju studijas vadītāja.

Edītes Ābeltiņas režisētajā koncertuzvedumā ar Salaspils pilsētas kultūras nama atbalstu būs redzama Edītes Ābeltiņas, Ivara Sakoviča, Ksenijas Simanovas un Annijas Čiščakovas horeogrāfija, Aivja Tuča gaismas režija un Lienes Šiliņas scenogrāfija.

Kopumā deju studija koncerttūres ietvaros plāno priecēt skatītājus ar četriem koncertiem – 4. martā Ādažu kultūras centrā, 5. martā VEF kultūras pilī Rīgā, 2. aprīlī Slampes kultūras namā un 18. maijā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”. Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties koncertu norises vietās, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un tīmekļa vietnē.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.