Menu
 

Mūziķis Kaspars Tīmanis iesaka apmeklēt Jūrmalas teātri Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva, Valters Pelns, pixabay.com un visitjurmala.lv Foto - no privātā arhīva, Valters Pelns, pixabay.com un visitjurmala.lv

Mūziķiem svētki ir karstākais darba laiks, un izņēmums nebūs arī 6. marts, kad grupas “Labvēlīgais Tips” dalībnieks – trombonists Kaspars Tīmanis – kopā ar “Tipa orķestri” Rīgas Latviešu biedrībā muzicēs ballē “Uzlūdz dāmas”. “Kungiem šī ir lieliska iespēja iepriecināt savas dāmas ar balles apmeklējumu, jo, kā zināms, lielākā daļa kungu nav tie naskākie dejotāji, taču kādu reizi gadā jau nu viņi varētu sasparoties,” smaida mūziķis.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Piecpadsmit gadu vecumā vizinājos uz skrituļdēļa, pieķēries pie drauga motocikla, kurš brauca ar ātrumu vismaz 60 km/h. Sekoja pamatīgs, bet veiksmīgs kritiens zālītē.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Nav viens, ir divi aizkustinoši brīži – meitu piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Atgriezeniskā saite ar publiku, emocijas, kuras uzlādē.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Pastaigas un braukšana ar riteni.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Nevaru atteikties no saldumiem.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Komponista Jāņa Strazda 40 gadu jubilejas koncerts, kas 14. februārī notika Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”. Koncertā dziedāju viņa man komponētās dziesmas “Arī tev” un “Vai tu zini, draudziņ”, uzspēlēju trombonu gan savā, gan Normunda Rutuļa un Antras Stafeckas duetā.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Mīļākā grāmata kopš pusaudža gadiem ir vairākas reizes lasītais Aleksandra Grīna romāns “Dvēseļu putenis”. Filmu gan vēl neesmu redzējis.

Kādu mūziku klausāties?
Galvenokārt 80.–90. gadu estrādes mūziku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Pārsvarā pusdienoju mājās, bet, ja izdomāju ārpus, tad Jūrmalā – restorānā “Cotton Club”, “Cafe 53” un Ragaciema “Ribās”.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Jūrmalas teātri, kurš ir ļoti mazs, bet mājīgs un ar pieaugušajiem un bērniem domātu repertuāru. Noteikti arī Ragakāpas dabas taku un Jūrmalas brīvdabas muzeju, kur svētku laikā tiek rīkoti pasākumi ģimenēm ar zivju kūpināšanu, dancošanu, dziedāšanu, dažādām darbnīcām u.tml.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.