Menu
 

Pierīgas skolēnu ansambļi ar panākumiem startējuši konkursā "No baroka līdz rokam"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

Gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, aizvadīts Latvijas izglītības iestāžu ansambļu festivāls-konkurss “No baroka līdz rokam”, kurā ar panākumiem piedalījušies vairāki Pierīgas kolektīvi.

Konkurss bija paredzēts Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālajiem ansambļiem, džeza kolektīviem un ansambļiem, instrumentālajiem ansambļiem, tautas mūzikas ansambļiem un popgrupām. Žūrija, kuras sastāvā bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki un Valsts izglītības satura centra pārstāvji, dalībniekus vērtēja divās – jaunākajā un vecākajā – grupās.

No Pierīgas kolektīviem lielāko žūrijas atzinību izpelnījās Ikšķiles vidusskolas popgrupas “Puķuzirnis” vecākā grupa, kas 50 punktu sistēmā nopelnīja 45,75 punktus un ieguva augstākās pakāpes vērtējumu.

Pirmās pakāpes vērtējumu (38–44,99 punkti) ieguva “Puķuzirņa“ jaunākā grupa, Baložu vidusskolas popgrupa “Pērlītes“, Salaspils kultūras nama vokāli instrumentālais ansamblis “Dzeltenā zemūdene” un Siguldas Pagasta kultūras nama popgrupa “Zibsnis”, bet otro pakāpi (32–37,99 p.) nopelnīja Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas tautas mūzikas ansamblis, Carnikavas tautas nama “Ozolaine” vokālais ansamblis “Jūras zaķi” un Olaines 1.vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis “6.alianse”.

Atbilstoši konkursa nolikumam, labākajiem ansambļiem būs iespēja jūlijā piedalīties jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertos Vērmanes dārzā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.