Menu
 

Aicina apmeklēt Brīvdabas muzeja gadatirgus 50.jubilejai veltīto izstādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izstāžu zālē no 29. maija līdz 29. novembrim būs skatāma izstāde “Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum 50”, kurā tiks cildināti sasniegumi Latvijas amatniecībā un piedāvāts ieskats raibajā tirgus vēsturē.

Muzeja Izstāžu zālē būs skatāma retrospektīva lietišķās mākslas darinājumu izstāde, kas apmeklētājiem piedāvās unikālu iespēju apskatīt priekšmetus no Muzeja lietišķās mākslas kolekcijas. Izstādi veidos daiļi un noderīgi darinājumi, kas pusgadsimta garumā iepirkti vai saņemti dāvinājumā no gadatirgus dalībniekiem muzeja krājuma papildināšanai un tautas lietišķās mākslas attīstības pētniecībai, informēja muzejā.

Izstādi kuplinās ne tikai skaisti darinājumi no mūsu ražīgajiem amatniekiem, bet arī Gadatirgus vēsturisko afišu kolekcija, tirgus rīkotāju atmiņas un audio vizuālā kolāža par pasākuma norisi no pašiem tā pirmsākumiem līdz pat mūsdienām.

Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgum valsts kultūrtelpā ir ļoti nozīmīga vieta un tas allaž bijis svarīgs tautas nacionālās pašapziņas stiprinātājs. Līdzīgi kā dziedātāji un dejotāji pulcējas Dziesmu un Deju svētkos, tā amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari ik gadu sabrauc no visām Latvijas malām, lai rādītu savas prasmes, dalītos ar pieredzi un smeltos jaunus iespaidus turpmākajam darbam. Gadatirgus kuplināšanā piedalās ne vien amatnieki, bet arī folkloras kopas, deju grupas, dziedātāju ansambļi, kapelas, seno spēļu un rotaļu pratēji, nacionālo ēdienu darinātāji un citi dalībnieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.