Menu
 

Folkloras kopa "Brička" Ķekavas novadā popularizē instrumentālās muzicēšanas tradīcijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/kapelabricka Foto: www.facebook.com/kapelabricka

Biedrība “Ķekavas muzikanti”, kas ķekaviešiem plašāk pazīstama kā folkloras draugu kopa “Brička”, ar biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” atbalstu ir veiksmīgi realizējusi projektu “Spēlē, spēlmani, skaļāk!”, kas īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākumā “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”, informē biedrībā.

“Ķekavas muzikantu” mērķis ir veicināt instrumentālās muzicēšanas tradīciju apzināšanu un izpēti, kā arī popularizēt tās Ķekavas novada iedzīvotāju vidū, tāpēc projekta ietvaros ir iegādāta kvalitatīva apskaņošanas sistēma, ar ko būs iespējams apskaņot “Bričkā” spēlētos mūzikas instrumentus – vijoli, mandolīnu, basi un plēšu instrumentus (ieviņa ermoņiku, hromku, akordeonu).

Tuvākie pasākumi, kur būs iespējams satikt “Bričkas” muzikantus, būs divi tradicionālo danču vakari Ābeļdārzā Ķekavā – 4. augustā un 8. septembrī plkst. 19.00 (datumi var tik mainīti sliktu laikapstākļu gadījumā). Abi tiks veidoti kā mācību danču vakari, kas nozīmē, ka dejas tiks ierādītas ikkatram interesentam, norāda biedrības pārstāvji. Ieeja bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.