Menu
 

Ķekavā būs apskatāma Ineses Sudares izstāde "Ābeles ziedos"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Ķekavas Novadpētniecības muzejā no 2.jūlija līdz 1.augustam varēs apskatīt mākslinieces Ineses Sudares izstādi “Ābeles ziedos”. Izstādes atklāšana notiks 2.jūlijā plkst. 17.00. 

No 2020. gada 2.jūlija līdz 1.augustam jau trešo reizi Ķekavas novadpētniecības muzejā būs skatāma mākslinieces Ineses Sudares darbi. Šoreiz jaunākie darbi apkopoti izstādē “Ābeles ziedos”. Izstādē būs apskatāma 21 glezna un 10 tēlniecības darbi, informē Ķekavas novadpētniecības muzejā. I.Sudare saka: “Ar skaistajiem ābeles ziediem sākas pavasara un vasaras krāšņums. Jebkura izstāde ir kā atskaites punkts. Jebkurš mākslas veids sniedz daudz iespēju darba autoram. Tēlniecības darbi veidoti no šamota. Gleznās ir daudz ziedu motīvu – tulpes un citi ziedi, kas ir noslēpušies zem ābeles ziediem.”

2001.gadā I.Sudare sāka mācīties Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Glezniecības nodaļā. 2007.gadā ir pabeigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu un Daugavpils Universitātes Profesionālas augstākas izglītības studiju programmu (vizuālās mākslas un tehniskās grafikas skolotājs), vēsta muzejā.

Autore ir piedalījusies vairākās izstādēs: 2005.gadā LMA studentu darbu izstādē galerijā “Bastejs”, grafikas darbu izstādē Arhitektu namā 2004.gada beigās, 2005.gada sākumā ekslibru darbu izstādē Rīgai un rīdziniekiem Rīgas Latviešu biedrības namā. Tāpat autore ir ilustrējusi bērnu grāmatas, piemēram, “Tautasdziesmas un mīklas” un “Mana pirmā pasaka”.

Māksliniecei I.Sudarei notikušas arī gleznu personālizstādes: slimnīcā “Gaiļezers” 2.stāva zālēs, galerijā “Ag-7” un galerijā “Cherado”, kā arī personālizstāde Carnikavas Tautas namā “Gleznas un litogrāfijas”. Tāpat māksliniece 2013.gadā ir piedalījusies Starptautiskajā marīnistu izstādē Majoros, norāda muzeja pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.