Menu
 

Turaidas muzejrezervātā aicina uz sarunu "Zemnieku mājā ienāk pilsētas mode"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Turaidas muzejrezervāts 11.jūlijā plkst. 15.00 aicina uz sarunu muzejā “Zemnieku mājā ienāk pilsētas mode”, kurā mākslas vēsturniece, Turaidas muzejrezervāta galvenā speciāliste, Mg. art. Ina Līne stāstīs par iespējamo ģērbšanos zemnieku vidē 19.gadsimtā, kad laukos jau parādījās atskaņas no pilsētas modes.

Būs iespēja uzzināt, ko mēs par tā laika modi šobrīd zinām un nezinām, kur var meklēt informāciju, kā arī par stereotipiem, kas veidojušies gadsimta garumā, informē Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja. Stāstījumu papildinās bagātīga fotoattēlu slaidrāde un “dzīvās bildes” – improvizēta modes skate, kurā piedalīsies muzejrezervāta dāmas. Pasākums būs saistošs un interesants ikvienam, kurš interesējas par apģērba vēsturi un modi.

Pasākuma noslēgumā varēs doties ekskursijā pa ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” kopā ar vēsturnieku, muzejrezervāta galveno speciālistu, Dr. hist. Edgaru Ceski, lai, izzinot 100 gadu vēstures posmu līdz Latvijas valsts dibināšanai, izsekotu arī apģērba ģērbšanās paradumu maiņai.

Turaidas muzejrezervāta pārstāve atgādina, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību, bet muzejrezervātā joprojām tiek ievēroti sociālās distancēšanās noteikumi. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā – no 1,15 līdz 6 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.