Menu
 

Komponists Jānis Lūsēns un flautiste Evija Mundeciema pieskandinās Gaujas senleju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Krimuldas muižas terasē piektdien, 24.jūlijā, plkst. 19.00 koncertu cikla "Ainavas melodijas" ietvaros uz Krimuldas muižas terases uzstāsies latviešu komponists Jānis Lūsēns un flautiste Evija Mundeciema.

Jāņa Lūsēna skaņu laboratorija ar gadu gaitā sakrātiem mūzikas instrumentiem pārtapusi projektā "Skaņas un noskaņas". Tā ir dažādu skaņu, tembru saplūšana un mijiedarbība, kas rada interesantus tematiski skaniskus motīvus un skaņu laukus. Tas ir kā neliels ceļojums katra iekšējā pasaulē, kas caur personīgām asociācijām tuvina mūs mieram un ļaušanās priekam mūzikā. Pašam komponistam tā ir ik vakara atslodze un improvizācijas prieks, informē Krimuldas muižas sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

Projektā "Skaņas un noskaņas" piedalīsies Jānis Lūsēns ar taustiņinstrumentiem, monohordu un zvaniņiem, savukārt Evija Mundeciema papildinās skanējumu ne tikai ar basa flautas skaņām, bet arī zvaniņiem, vargānu, zvanu plāksnēm un dažādām perskursijām. Abi mūziķi satikušies komponista Jāņa Lūsēna izlolotajā instrumentalās mūzikas projektā "Aiz… mūzika vēlā vakarā", kurš tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai.

Pirms un pēc koncerta būs iespēja iegādāties vietējās kafejnīcas "Milly" pagatavotās saldās un sāļās uzkodas, kā arī nobaudīt vīna darītavas "Cremon" darinātos vīnus, kas izpelnījušies neskaitāmas godalgas, vēsta V.Grāvīte.

Vasaras koncertu ciklu 28.augustā plkst. 19.00 noslēgs koklētāja Laima Jansone. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.