Menu
 

Jūrmalā skan vasaras koncerti Horna dārzā; izstāžu telpās apskatāmas daudzveidīgas izstādes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Jūrmala aicina uz piektdienas vasaras koncertiem Horna dārzā Majoros. Brīvdabas koncertu sākums plkst. 18.00, ieeja ir bez maksas. Savukārt Jūrmalas izstāžu telpas piedāvā dažādas mākslas izstādes, tostarp – izstādes pilsētvidē, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Inese Krieviņa.

Vasaras koncerti Horna dārzā

10.jūlijā ar programmu “Vēstules rokrakstā smalkā” savu jauno mūzikas albumu ieskandinās aktrise Raimonda Vazdika kopā ar dziedātāju Ievu Akurateri un mūziķi Ilzi Grunti. Trio veidojies, kopīgi muzicējot un izspēlējot R.Vazdikas veidotās muzikālās izrādes “Vārnu ielas romance”, “Viņi dejoja 100 vasaras” un krievu dziesmu vakaru “Trīs māsas un neatvairāmais Harmss”.

17.jūlijā vasaras noskaņu melodijas skanēs Adriana Kukuvasa (balss), Ērika Upenieka (ģitāra) un Normunda Puriņa (klavieres) izpildījumā.

24.jūlijā Horna dārzā viesosies dzejniece un dziesminiece Elīna Līce un draugi – Ēriks Loks un Uldis Ozols. Koncertprogrammā tiks atskaņotas tautā pazīstamas kompozīcijas, koncerta dalībnieku autormūzika un tautas dziesmas.

31.jūlijā pop electro folk mūzikas koncertu sniegs saksofonistu duets “Viņš un Viņa” / “Elle et Lui” – Ilze Lejiņa un Freds Ormēns (Fred Hormain, Francija). Vairāki saksofoni, ģitāra un vijole, kokle un elektronika, stabules un balss kopā veidos mūsdienīgu un neparastu koncertprogrammu.

Vasaras koncerti Horna dārzā turpināsies arī augustā, vēsta domes pārstāve.

Mākslas izstādes izstāžu telpās

Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29) piedāvā trīs dažādas izstādes: vācu mākslinieces Sabīnes Šellhornas instalāciju “Pie jūras” un Starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles “Marīna” starpgada izstādes – Madaras Neikenas gleznas un Janas Šandibinas pasteļus. Izstādes apskatāmas līdz 9.augustam.

Mākslas stacijā “Dubulti” (Z. Meierovica prospektā 4) ir atvērta izstāde “Gints Gabrāns. Fināla lielā atklāšana”. Mākslinieka darbi, kas veidoti ar mākslīgā intelekta palīdzību, būs skatāmi mākslas stacijas telpās, Jūrmalas pilsētvidē un arī virtuālā vidē līdz 13.septembrim, vēsta I.Krieviņa.

Dzintaru pludmalē Turaidas ielas galā no 20.jūlija līdz 14.septembrim būs skatāma Latvijas dabas iedvesmota tēlniecības izstāde “Mākslas liedags. Zvaigžņu vārti” – Roberta Dinera, Andra Losa, Kristapa Strauta un Artūra Bērziņa veidoti skulpturālie objekti.

Izstāžu apmeklējums ir bez maksas, vairāk informācijas par izstādēm un mākslas telpu darba laiki – tīmekļvietnes www.jurmala.lv Kultūras sadaļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.