Menu
 

Dziedātāja Indra Lintiņa nekad dzīvē neseko pūlim pūļa dēļ Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

5.septembrī Mazsalacas novada Sēļu muižā plānots rīkot Operetes teātra 75 gadu jubilejas pasākumu. Par godu jubilejai top arī filma “Operetes sargs”, kuru plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim un iekļaut filmu festivāla “Lielais Kristaps” programmā. Daudzi mūsdienās popularitāti guvuši mākslinieki, piemēram, Juris Kulakovs, Žoržs Siksna, Miervaldis Jenčs, Adrians Kukuvass, Maija Lūsēna, Ieva Akuratere, savu muzikālo karjeru ir sākuši operetē.

Viena no viņiem ir arī Indra Lintiņa. Darbu Valsts Rīgas Operetes teātrī viņa uzsāka 1986. gadā. Piedalījusies daudzās izrādēs, tostarp Raimonda Paula dziesmuspēlē “Pāri, kas dabonas” un Jāņa Norviļa dziesmuspēlē “Ezermaļu krokodils”, viņai bijušas skaistas lomas operetēs “Skaistā Galateja”, “Runcis zābakos” un citās, bet par savu likteņlomu Indra dēvē darbu Zigmunda Romberga operetē “Tuksneša dziesma”, ko iestudēja Romāns Grabovskis. Plašākai publikai savulaik bija pazīstama kā dziesminieka Eduarda Rozenštrauha dziesmu izpildītāja.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Esmu apguvusi kalnu slēpošanu. No 1994. gada organizēju koncertus. Esmu uzrakstījusi grāmatu “Jasmīn baltais, mana mūža… Latvijas dziedātājas likteņstāsts”.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Meitas Līgas un dēla Kristapa piedzimšanas brīdis. Un mazbērnu vārdi: “Omīt, es tevi ļoti mīlu!”

Kas jūs iedvesmo darbam?
Atbalstoša, uz savstarpēju uzticību balstīta komanda. Radošajā jomā – ideja, kuras dēļ spēju iedegties.

Jūsu veselīgie ieradumi?
No agra pavasara līdz vēlam rudenim peldes jūrā. Spēja pasmieties par savām un citu vājībām.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Esmu liela saldumu mīļotāja.

Vērtīgākā atziņa, ko esat guvusi dzīves laikā?
Es nekad dzīvē nesekoju pūlim pūļa dēļ. Varu apgriezties un iet savu ceļu.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Jaunības dienu grāmata – Olgas Sinjorelli “Eleonora Dūze”, kā arī Dena Brauna un Ēriha Marijas Remarka darbi. Šīs vasaras literatūras sarakstā man ir Kārenas Eseksas “Kleopatra” un Karīnas Račko grāmatas. Šovasar aizrāvos ar aktrises Innas Čurikovas daiļradi un noskatījos filmas ar viņas piedalīšanos un dokumentālo filmu “Mājas”.

Kādu mūziku klausāties?
Absolūti savā varā mani pārņem Pētera Čaikovska mūzika. It īpaši balets “Gulbju ezers” un “Apburtā princese”, varbūt tāpēc, ka dēls ir baletdejotājs. Esmu Endrū Loida Vēbera daiļrades cienītāja, īpaši patīk mūzikls “Nožēlojamie”. Patīk, ko uz skatuves dara pašmāju “Bermudu divstūris”.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Īpaša vieta pusdienām man ir pie dabas un dabā gatavots ēdiens. Man nav mazsvarīgi cilvēki, ar ko kopā pavadīt laiku. Ar mīļoto vīru iedvesmojos paēst jebkur, bet visspilgtāk atmiņā palikušas Japānas daudzveidīgās ēstuvītes Osakā un Narā.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit un tagad!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.